Testresultat: Robocopy

Robocopy är ett annat test som vi har kört länge. Här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju olika robocopy-test. Två använder sig av stora ISO-filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer. Det som skiljer dessa tester från exempelvis tester med IOMeter är att vi har en fast mängd data som ska flyttas i Robocopy. Om den mängden får plats i enhetens SLC-cache kommer resultatet att bli betydligt bättre.

I första testet tar vi testfilerna från Large- och Medium-testerna och gör en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I de nästkommande sex testerna testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.

Det finns rejält med prestanda i Samsungs nya V-NAND. I vårt Copy-test så är 970 Evo Plus den snabbaste SSD vi någonsin testet, snabbare än 970 Pro och Intel 900p. Till och med 500 GB-modellen är snabbare än 970 Pro 1000 GB.

Tittar vi närmare så kan vi se att 500 GB-modellen tappar lite i skrivtesterna jämfört med 970 Pro. Den är dock också snabbare i lästesterna. 1000 GB-modellen håller dock jämna steg med 970 Pro, även i skrivtesterna.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav Gagerklappa Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gäst

Riktigt bra test som vanligt! Har ett par frågor. Varför ser IOPS resultaten med fullskrivning så olika ut för 500 och 1000gb-modellen? 500gb modellen har en fin stadig IOPS medan 1000gb modellen är överallt? Och på Robocopy testerna hur menar ni med när ni tar och gör en kopia på Large och mediumtesterna? Hur går det till och hur får ni ut resultaten från dessa?