Prestanda forts

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.

När vi istället går över till lite tyngre belastning så är de andra Phison enheterna något snabbare. Det var dock väntat eftersom de har mer overprovisioning än vad T-Force Cardea har. Vi måste dock säga att enheten fortfarande presterar bra och den presterar bättre än exempelvis Adata SX8000, WD Black, Intel 600p och 960 Evo (250GB).

T-Force Cardea har förhållandevis lite overprovisioning och går därför ner i steady-state på kort tid. Efter det så håller man en hög medelprestanda på över 10 000 IOPS. Dock så är det ganska stor variation och en neråtgående trend ju längre testet kördes. Trots det ett godkänt resultat för en så pass liten enhet.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid