Strömförbrukning

Första testet är ett för att se hur hög effekt som en SSD drar när den är i vila. Detta är kanske det absolut viktigaste av alla eftersom SSD-enheten spenderar majoriteten av tiden i vila. Om du ska ha en SSD i en laptop bör du titta på de enheterna som är högst upp här. De här testerna utfördes på vårt vanliga testsystem (desktop) med HIPM+DIPM (Host/Device Initiated Power Management) aktiverat. Det betyder att Device Sleep (devslp) inte är aktiverat då det endast fungerar på bärbara datorer.

I det här fallet så är inte strömförbrukningen så viktig. Strömförbrukningen är viktigast om du ska ha enheten i en laptop som går på batteri och i det här fallet så får du inte plats med den i en laptop. I vilket fall så drar den ungefär så mycket som vi hade väntat oss. Den drar något mindre än andra Phison E7 enheter. Primärt på grund av mindre NAND-flash. Jämfört med SATA-enheter så drar T-Force Cardea ganska mycket ström men jämfört med andra PCIe enheter så drar den förhållandevis lite. Samsung 960 Evo drar dock betydligt mindre ström för samma utförda arbete.

Enheten drar mindre ström än många andra PCI-E enheter. Intels 600p drar lite mindre, men är samtidigt långsammare. Samsung 960 Evo drar också lite mindre, men är snabbare.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid