Prestanda 500 GB

Här jämför vi RC500 mot en hel drös NVMe-enheter. En del av dessa borde vara betydligt snabbare och en del borde vara betydligt långsammare. Det är dock mest intressant att jämföra med Kingston A2000, WD Blue SN500 och Crucial P1 som i nuläget är de närmaste konkurrenterna i segmentet.

NHSB Client

Överlag ligger RC500 riktigt bra till i vanlig konsument-belastning. Den är till och med snabbare än WD Black i både Office och Editor, vilket är riktigt bra. Den är också snabbare än Blue, P1 och A2000. Det börjar riktigt bra.

NHSB Workstation

Även vid tyngre belastning ser det riktigt bra ut för RC500. Den är till och med något snabbare än KC2000, 960 Evo, WD Black och SX8200. Här tror vi att enhetens stora SLC-cache spelar stor roll. De nya minneskretsarna kan också ha mycket med det att göra.

Robocopy

Inte helt oväntat så faller RC500 lite när det kommer till sekventiell prestanda. Då kontrollern bara har fyra kanaler så kommer sekventiell prestanda att bli lidande och det är tydligt här. Den är dock fortfarande snabbare än WD Blue och A2000.

Strömförbrukning

Strömförbrukningen är acceptabel men inte något spektakulärt. Vi hade hoppats att strömförbrukningen skulle vara lägre eftersom enheten har en modern kontroller, BICS4-NAND och DDR4.

Innehåll

5
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
4 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Man får tacka!

Tror detta är NordicHardwares starkaste sida genom tiderna, alla tester och gämnförande produkter emellan.

Har varit grund till mitt egna köpbeslut många gånger, så även nu.

Blev en Toshiba RC500 500 GB 🙂
Verkligen prisvärd…

Tack än en gång!