ARTIKEL  [Uppdaterad med Flera regeländringar i nya tävlingskategorin GPU Classic.] Så var det återigen snart dags för den Svenska samlade överklockareliten att göra upp om ära, heder och fina priser i det officiella svenska mästerskapet i datorprestanda och överklockning. SMPC har under sina 9 år vuxit till att bli Sveriges i särklass största överklockningstävling och under 2010 ser vi flera nyheter, inte minst en ny kategori och ännu mer fokus på den breda överklockningscommunityn.

Det svenska överklockningsmästerskapet startades för första gången år 2002 och har sedan dess korat ett tjugotal svenska mästare i olika överklockningsgrenar. Målet har alltid varit att öka intresset för vad vi kallar folksporten överklockning, en röd tråd vi hoppas främja ytterligare under SMPC2010.

Även om Svenska Mästerskapen i datorprestanda och överklockning är blodigt allvar för många högprofilerade överklockare och entusiaster är vi på NordicHardware övertygade om att det som driver entusiaster är gemenskap och känslan av egna bedrifter. Undertecknad har under snart ett decennium övervakat och arrangerat överklockningstävlingar i Sverige och utomlands, men så sent som tidigare i år vaknade den personliga entusiastlågan till liv igen.

SMPC2010 är en tävling vi vill göra tillgänglig för alla och i år satsar vi ännu mer på att göra ett roligt event som inte bara ska bli roligt att vinna, utan även att delta, följa och diskutera. Vi kommer under december månad att presentera vårt prisbord och starta årets batallj, men redan nu kommer vi att bjuda på detaljer kring årets mästerskap som går av stapeln i december 2010.

SMPC2010 fokuserar på två lättillgängliga tävlingsgrenar

Den största skillnaden mot fjolårets tävling blir antalet tävlingskategorier. Vi har efter långa överläggningar och diskussioner bestämt oss för att fokusera på två grenar, jämfört med tre förra året. Vilket gör det möjligt för oss att lägga mer fokus och kvalitetstid på varje gren, samtidigt som regelverket läggs upp för att tävlingen ska bli så lättillgänglig som möjligt.

smpc2010

Jämfört med fjolåret har två grenar fått stryka på foten, Pris/Prestanda och Classic. Vårt nytillskott Classic var något av en succé under fjolåret och valet att ställa denna gren åt sidan var det svåraste vi gjort i år. Men beslutet känns i slutändan som det enda rätta, samtidigt som vår nya tävlingsgren inte bara lånar sitt namn utan även mycket av sitt upplägg från tävlingen, GPU Classic.

Procentuell Överklockning var som så många gånger tidigare en riktig nagelbitare och är den tävlingsgren som funnits med från start i SMPC:s 9-åriga historia. Tillsammans med GPU Classic har vi i år två spännande tävlingsgrenar som fokuserar på de två huvudkomponenterna i dagens PC-datorer, processorn och grafikkortet. Mer information om våra tävlingsgrenar kommer senare i artikeln.

Precis som under fjolåret är målet att alla deltagare ska få något ut av tävlingen och med tät bevakning, livesända överklockningar och massvis av trevliga priser kommer SMPC2010 att bli något utöver det vanliga. Mer om detta kommer vi avslöjar under veckorna som kommer, nu är det dags att kika på årets tävling och tävlingsgrenarna.


2010 års upplaga av SM i Datorprestanda och Överklockning, bjuder i vanlig ordning på lite nya regler och förhållningssätt gentemot tidigare år. Nytt för i år är Tävlingskategorin GPU Classic, som blir den gren där vi fokuserar fullt ut på grafikkortet i våra datorer. Tävlingsgrenen förlitar sig på traditionell luftkylning och är lättillgänglig för alla deltagare. Generellt för tävlingarna gäller att man kommer att acceptera registrering från alla svenskar som är intresserade av att delta i tävlingsmomenten. Sedan 2004 års mästerskap kan även medlemmar i NordicHardwares redaktion eller medarbetare hos sponsorer (så länge de är svenskar) ges full möjlighet att delta i tävlingarna. För att garantera en rättvis bedömning av resultaten har vi utsett en officiell jury för SM i datorprestanda och överklockning 2010 och den består av följande parter: (Notera! Dessa parter får ej deltaga i tävlingarna).

Anton Karmehed – Chefredaktör NordicHardware
Henrik Berntsson – Ansvarig utgivare NordicHardware
CPUID

 

Regeländringar samt tillägg för 2010 års mästerskap:

  • Ny tävlingskategori införs, GPU Classic. Vår nya tävlingsgren lägger fokus på grafikkortet och satsar likt fjolårets Classic på ren luftkylning och ett enkelt upplägg. Syftet med GPU Classic är att hålla reglerna mycket enkla, men det gör inte kategorin enkel att vinna.
  • Reglerna för GPU Classic är kortfattat att kategorin begränsas till luftkylning, överklockning av ett grafikkort och fotoverifiering. Fler vinner priser och det är lättare än någonsin att delta i SM.
  • Grafikkort med OpenGL 3-stöd är tillåtna i den nya tävlingsgrenen GPU Classic.

Svenska Mästerskapen i Datorprestanda och Överklockning 2010:
Regeldokument över generella regler 

§1. Man måste vara skriven i Sverige och vara svensk medborgare. Datorn måste finnas inom Sveriges gränser.

§2. 
Deltagare får ej ingå i tävlingarnas jury.

§3. Tävlingsdeltagare får ta hjälp av sponsorer.

§4. 
Tävlingsresultaten skall vara juryn tillhanda tidigare än klockan 22.00 den 10/01 år 2011! Resultat får laddas från och med den 10 december när tävlingen startar! OBS! Videofilmer skall skickas till juryn senast den 29 december och videofilmen måste komma fram innan den 10 januari för att vara giltig.

§5. 
Utrustningen som är med i tävlingen skall kunna klassas som PC, dvs servrar eller datorer med fler processorer än en (1) är icke tillåtna. Datorn skall utom allt rimligt tvivel vara en personlig dator. Serverprocessor som är avsedd för privat bruk är tillåtet från 2010 års tävlingar.

§6. Vinnare av respektive kategori skall kunna uppvisa sitt resultat med hjälp av videofilm eller foton (se specifika regler för respektive kategori).

§7 . 
Varje deltagare kan endast delta i en av de två tävlingskategorierna under mästerskapet.

§8 . 
Juryn består av representanter från NordicHardware, och CPUID, dess beslut kan ej överklagas.

§9. 
NordicHardware tar inget ansvar vid uppkomna skador på varken person eller utrustning! NordicHardware ifrånsäger sig härmed allt ansvar för ovanstående skador eller annan ersättning! Alla tävlingsdeltagare deltar på egen risk.

§10. 
Genom sitt deltagande i SM i datorprestanda och överklockning, ger deltagarna NordicHardware rätten att offentliggöra sitt namn i nyheter, pressreleaser, resultatlistor eller i övrig media i anknytning till mästerskapet.

§11. 
För att resultatet skall räknas som giltigt, skall en specifikation av datorns konfiguration vara oss tillhanda tidigare än klockan22.00 den 10/01 år 2010!  Specifikationen beskrivs i respektive tävlingskategori.

§12. Anmälan till tävlingarna gör man här: (Länk kommer senare)

För ytterligare frågor kring generella regler, hör av er till NordicHardware på följande adress, prestandasm@nordichardware.se.

 


 

Tävlingskategori I – Procentuell Överklockning

Procentuell Överklockning är en klassisk kategori som funnits med sedan SM i Datorprestanda och Överklockning startades år 2002. Det är en kategori för de absolut skickligaste utövarna och här finns väldigt lite begränsningar i vilka metoder man får ta till för att uppnå bästa resultat. Kategorin syftar till att överklocka en processor procentuellt sett så mycket som möjligt. Tävlingskategorin har under årens lopp givit resultat i världsklass. I kategorin Procentuell Överklockning korar vi Sveriges bästa överklockare och världens högsta registrerade procentuella överklockning sattes också i denna tävling av Robert ”crotale” Kihlberg med 203% under SMPC2005.

 

Här följer specifika regler för tävlingskategori I – Procentuell Överklockning

§1 . Tidigare vinnande processorer ej tillåtna
Processor som använts under tidigare mästerskap är ej tillåtna i kategorin Procentuell Överklockning. (Detta gäller enbart de som tidigare vunnit pris i mästerskapen med hjälp av den aktuella processorn)

§2. En processor per tävlingsresultat
I tävlingskategorin Procentuell Överklockning är det ej tillåtet att låna ut, eller låna en processor som redan används i mästerskapen. En specifik processor får endast användas till ett tävlingsresultat. I det fall det framkommit att en processor använts till två deltagares tävlingsresultat, kommer dessa resultat samt deltagare att diskvalificeras.

§3 . Godkänd kylning
Alla former av kylanordningar och/eller kylmedia är tillåtna i kategorin Procentuell Överklockning, även så fysiska modifikationer på moderkort och annan utrustning

§4. Godkända CPU-modeller:
Den generella regeln är att processorn skall ha en tillverkningsprocess på 90 nm eller nyare, dock finns vissa undantag, se listan nedan över tillåtna cpuer.

 

Tillåtna processorer
90nm

  • Intel Pentium 4 (Prescott)
  • Intel Celeron D (Prescott-256)
  • Intel Pentium M (Dothan)
  • Intel Celeron M (Dothan-1024)
  • Intel Xeon (Nocona, Irwindale, Cranford, Potomac, Paxville)
  • Intel Pentium D (Smithfield)

65nm

  • Intel Pentium 4 (Cedar Mill)
  • Intel Pentium D 900-serien
  • Intel Celeron D (Cedar Mill)
  • Intel Core
  • Intel Core 2
  • Intel Xeon (Sossaman, Clowertown)

45nm

  • Intel Pentium Dual-Core (Wolfdale3M)
  • Intel Core 2
  • Intel Core i5
  • Intel Core i7
  • Intel Xeon (Dunnington, Harpertown, Bloomfield)

Sök Intel-processor

90nm

  • AMD Athlon 64 (Winchester, Venice, San Diego, Orleans)
  • AMD Athlon 64 X2 (Manchester, Toledo, Windsor)
  • AMD Sempron (Palermo and Manila
  • AMD Turion 64 (Lancaster and Richmond)
  • AMD Turion 64 X2 (Taylor and Trinidad)
  • AMD Opteron (Venus, Troy, and Athens)
  • AMD Dual-core Opteron (Denmark, Italy, Egypt, Santa Ana, and Santa Rosa)

65nm

  • AMD Athlon 64 series (Lima osv.)
  • AMD Turion 64 X2 series (Tyler osv.)            
  • AMD Phenom
  • AMD Opteron (Barcelona, Budapest)

45nm

  • AMD Athlon II
  • AMD Phenom II (Deneb)
  • AMD Opteron (Shanghai, Istanbul)

Sök AMD-processor

– Godkända tillverkare: Intel och AMD 

 

Verifiering av resultat i tävlingskategorin Procentuell Överklockning

A) Verifiering med videofilm (Utförs i de fall Juryn gör förfrågan)

Vid verifiering med hjälp av videokamera i kategorin Procentuell Överklockning, skall följande moment utföras i ett sträck utan att filmningen avbryts för att filmen skall gälla som verifikation:

(OBS! Momenten kan även utföras i valfri ordning, så länge alla delmoment finns med utan avbrott.)

– Deltagaren skall presentera sig i början eller slutet av filmen, med för- och efternamn.
– Närbild på processorn där information om stepping och övriga beteckningar tydligt framgår,
– Applicerande av kylpasta,
– applicerande av kylningsutrustning,
– uppstart av datorn,
– justering av biosinställningar,
– uppstart av operativsystem,
– start av verifieringsmjukvaran,
– ta skärmdump,
– sparande av skärmdump av verifieringsmjukvaran.

Naturligtvis kan deltagaren göra flera försök i rad där datorn stängs av mellan försöken, under förutsättning att videokameran ej stängs av. Vänligen se avdelningen för tävlingsinstruktioner för mer detaljerad information.

B) Verifiering med skärmdump, samt foto

Vid verifiering med hjälp av foto i kategorin Procentuell Överklockning, skall följande bilder dokumentera tävlingsresultaten:
(Ta gärna extra bilder för att vara säker på att få en giltig verifiering)

Foto 1: Deltagaren skall presentera sig i ett foto med för- och efternamn skrivet på en skylt eller lapp. Både text och deltagaren ska finnas med på bilden.

Foto 2: Bild på legitimation, körkort eller EU-pass (Visas ej i tävlingarna, endast internt för identifieringssyfte)

Foto 3: Enskilda detaljerade bilder av processorn och moderkort där information om  stepping och övriga sifferbeteckningar tydligt framgår.

Foto 4: Detaljerad bild som visar tävlingssystemet, den tävlande och resultat i samma foto.

Foto 5: Skärmdump på resultatet, bild av skärmen med resultatet i samma foto

Tillsammans med ovanstående foton och skärmdump så skall verifieringsfil från CPU-Z bifogas och skickas in till juryn.

Senaste tidpunkt för inrapportering av resultat är klockan 22.00 den 10/01 2011. Skärmdump på verifieringsmjukvaran räcker vid inrapporteringen.

OBS! Videofilmer skall skickas till juryn senast den 10 januari och videofilmen måste komma fram innan den 15 januari för att vara giltig.

Tävlingsinstruktioner för kategorin Procentuell Överklockning (länk kommer senare)

 


 

Tävlingskategori II – GPU Classic

GPU Classic bygger vidare på fjolårets succétävling Classic där deltagare endast behöver fokusera på en ensam komponent i jakten på nya överklockningsrekord. Med GPU Classic flyttar vi fokus från processorn till grafikkortet. Vilket gör att våra två kategorier fokuserar på två av PC-marknadens idag viktigaste komponenter. Syftet med GPU Classic är att hålla reglerna mycket enkla, men det gör inte kategorin enkel att vinna. Grafikkortsöverklockning med luftkylning är något alla kan delta i, både nybörjare och ärrade överklockare, och därför blir konkurrensen fortfarande tuff. Då ökningen av grafikkortets och grafikminnets hastighet i procent (I likhet med Procentuell Överklockning) utgör resultatet, krävs inte heller dyr utrustning, man kan tävla med i princip vilket modernt grafikkort som helst [Se lista nedan]. Fler potentiella deltagare gör också att vi har ett extra brett prisbord där alla deltagare har möjlighet att tävla eller vinna priser i utlottningar. För den seriöse syftar kategorin GPU Classic till att kora Sveriges bästa grafikkortsöverklockare.

Här följer specifika regler för tävlingskategori II – GPU Classic

§1 Icke tillåtna kylningsmetoder:
Luftkylning är den enda tillåtna kylningsmetoden i denna tävlingskategorin, därmed är nedanstående kylningsmetoder ej tillåtna:

  1. Flytande kväve, flytande helium
  2. Kompressorkylning
  3. Torris
  4. Kylsprej
  5. Peltierelement, TECs
  6. Övriga kylningslösningar som understiger rumstemperaturen
  7. Vattenkylning

§2 Modifikationer av hårdvara
Modifieringar av hårdvara såsom omlödning av komponenter eller annan modifiering av hårdvaran ÄR TILLÅTET. Grafikkort kan utrustas med egna modifierade kylningslösningar. Så länge luft är kylmedie och rumstemperaturen kring systemet inte understiger 20 grader celcius. [Läs regel 1 för ej tillåtna kylmetoder] Uppdaterat: 2010-11-12

§3. Godkända grafikkortsmodeller:
Den generella regeln är att grafikkortet  skall ha stöd för OpenGL 3 – den renderingsteknik som används i verifieringsmjukvaran Furmark. Se listan nedan över tillåtna cpuer. OBS! Grafikkort med dubbla GPU-kretsar är ej godkända.

Tillåtna grafikkort
gtx480
6870

NVIDIA GeForce 8

  • GeForce 8800
  • GeForce 8600
  • GeForce 8500
  • GeForce 8400

NVIDIA GeForce 9

  • GeForce 9800
  • GeForce 9600
  • GeForce 9500
  • GeForce 9400

NVIDIA GeForce 100

  • GeForce GTS 150
  • GeForce GT 130
  • GeForce GT 120

NVIDIA GeForce 200

  • GeForce GTX 295
  • GeForce GTX 285
  • GeForce GTX 280
  • GeForce GTX 275
  • GeForce GTX 260
  • GeForce GT 220
  • GeForce 210

NVIDIA GeForce 400

  • GeForce GTX 480
  • GeForce GTX 470
  • GeForce GTX 465
  • GeForce GTX 460
  • GeForce GTS 450
  • GeForce GT 430
  • GeForce GTS 250

NVIDIA GeForce 500

  • GeForce GTX 580

Sök NVIDIA-grafikkort

AMD Radeon HD 2000

  • Radeon HD 2900
  • Radeon HD 2600
  • Radeon HD 2400

AMD Radeon HD 3000

  • Radeon HD 3800
  • Radeon HD 3600
  • Radeon HD 3400

AMD Radeon HD 4000

  • Radeon HD 4800
  • Radeon HD 4700
  • Radeon HD 4600
  • Radeon HD 4400
  • Radeon HD 4300

AMD Radeon HD 5000

  • Radeon HD 5800
  • Radeon HD 5700
  • Radeon HD 5600
  • Radeon HD 5500
  • Radeon HD 5400

AMD Radeon HD 6000

  • Radeon HD 6900
  • Radeon HD 6800

 

 

 

 

 

 

 

Sök AMD-processor

§4 . Olika grafikkortsmodeller och referensklock
Grafikkort med grafikkretsar från ovan nämnda grafikkortsserier är godkända i tävlingen. Grafikkorten måste gått att köpa på marknaden och den klockfrekvens som är grafikkortets referens är den vi räknar procentuell ökning ifrån, både för GPU och minne. [Fabriksöverklockade kort räknar vi procentuellt från deras fabriksfrekvenser]

§5. Omgivande temperatur
Lufttemperaturen i rummet där testerna sker får INTE understiga 20 grader Celsius under testandets gång. Detta ska verifieras i videofilm/foton med hjälp av en termometer.

§6. Ett grafikkort per tävlingsresultat
I tävlingskategorin Classic är det ej tillåtet att låna ut, eller låna ett grafikkort som redan används i mästerskapen. Ett specifikt grafikkort får endast användas till ett tävlingsresultat. I det fall det framkommit att ett grafikkort använts till två deltagares slutgiltiga tävlingsresultat, kommer dessa resultat samt deltagare att diskvalificeras. 

§7. Uträkning av slutgiltigt resultat
Den slutgiltiga procentuell överklockningen räknas ut med följande formel.
[ Procentuell GPU-överklockning + procentuell grafikminnesöverklockning = slutresultat ]

Verifiering av resultat i tävlingskategorin GPU Classic

Verifiering med foton, skärmdump samt verifieringsfiler
Vid verifiering i kategorin GPU Classic, skall följande programvara användas.

  • GPU-Z v0.4.7 eller senare
  • Furmark v1.8.0 eller senare
  • MSI Afterburner 2.0.0 eller senare (Visa diagram för GPU- och minnesfrekvenser, samt temperatur)

Följande bilder ska användas för att dokumentera tävlingsresultaten:
(Ta gärna extra bilder för att vara säker på att få en giltig verifiering)

Foto 1: Deltagaren skall presentera sig i ett foto med för- och efternamn skrivet på en skylt eller lapp. Både text och deltagaren ska finnas med på bilden.

Foto 2: Bild på legitimation, körkort eller EU-pass (Visas ej i tävlingarna, endast i identifieringssyfte)

Foto 3: Foto som visar datorsystemet, termometern (temperaturen ska vara läsbar) den tävlande och resultat i samma foto.

Skärmdump: En skärmdump från datorn som visar de fyra verifieringsmjukvaror som tidigare listats. Skärmdumpen ska vara tagen efter MINST 5 MINUTER av belastning i Furmark och alla applikationer ska varit öppnade under tidsperioden för att verifiering av de överklockade frekvenserna ska godkännas.

Tillsammans med ovanstående foton och skärmdump så skall verifieringsfil från CPU-Z bifogas och skickas in till juryn.

Senaste tidpunkt för inrapportering av resultat är klockan 22.00 den 05/01 2011. Skärmdump av verifieringsmjukvaror räcker vid inrapporteringen. Foto behövs kompletteras till slutet av tävlingen för fullständig verifiering.

Detaljerade tävlingsinstruktioner för kategorin GPU Classic kommer senare.

 


Datormarknaden har under 2010 hämtat upp mycket av det man förlorade under fjolårets finanskris och inte minst under årets senaste månader har det rörts om ordentligt i grytan. Svenska mästerskapet i datorprestanda och överklockning går in på sitt nionde år som Sveriges största överklockningstävling och årets tävling är utformad för att på bästa möjliga sätt värna om överklockarcommunityn och de eldsjälar som är verksamma inom den.

Det är i skrivande stund en dryg månad till SMPC2010 slår upp sina portar på allvar, men idag kan vi presentera det nya regelverk som kommer att användas under årets tävlingar för att kora Sverige bästa överklockare. Vi har under SMPC2010 fokuserat hårt på två olika tävlingsgrenar där man beväpnad med processor eller grafikkort har en chans att vinna både fina priser och ära.

Processoröverklockning är vad som startade hela överklockningscommunityn under 1990-talet och med vår kategori Procentuell Överklockning tar vi för nionde året i rad upp jakten på nya klockfrekvensrekord med hjälp av diverse kylmetoder.

Grafikkort har under de senaste åren blivit en allt viktigare komponent i våra PC-datorer och hösten 2010 ser ut att bli en av de mest spännande på flera år vad gäller just grafikkortsmarknaden. Vårt mål under SMPC2010 var att även ge grafikkorten det fokus de förtjänar, något vi tycker vi åstadkommit med den nya tävlingskategorin GPU Classic. En tävlingskategori som enbart lägger vikt vid grafikkortsöverklockning, samtidigt som upplägget är anpassat för att även nyinitierade inom överklockning ska få pröva sina kunskaper.

spit.slut
Även grafikkort överklockas dagligen för ökad prestanda i spel och andra applikationer

Vi har passat på att lista några av höjdpunkterna i SMPC2010 för att ge en vink om vad som komma skall.

  • Svenska Mästerskapen i datorprestanda och överklockning är öppet för alla
  • Livesändningar från deltagare gör det möjligt för deltagare att följa varandras strapatser
  • En ny tävlingsgren, GPU Classic som med fokus på grafikkort ger en spännande arena för  många nya överklockarprofiler
  • Stor bredd på prisbordet där inte bara slutvinnarna kammar hem priser.
  • SM-profiler sätter de tävlande i fokus
  • Vi kommer erbjuda en närmare inblick i fenomenet överklockning med artiklar och intervjuer under mästerskapet
  • Sponsorer och tillverkare kommer till tals och ger sin syn på överklockning och hur man stödjer detta
  • ALLA som deltar har chansen att vinna priser, oavsett placering!

SMPC är som Sveriges största överklockningstävling ett stort projekt för oss på NordicHardware men under årets mästerskap hoppas vi kunna fortsätta hålla lågan brinnande hos överklockare runt om i landet, samtidigt som vi förhoppningsvis tänder några nya som fattar tycke för denna spännande folksport.

Under de närmaste veckorna kommer ni att få löpande rapportering om SM och överklockning så håll ögonen öppna efter mer information och lycka till! För lite inspiration bjuder vi här på fjolårets vinnarsystem.

procent

pp classic

Frågor och diskussioner kring 2010 års Svenska Mästerskap i datorprestanda och överklockning tas i vårt forum.

23
Leave a Reply

Please Login to comment
23 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Anton KarmehedThe MuttDomanCalatheaPreacherMan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Doman
Medlem
Doman

Ser bra ut! Får hoppas att ”GPU Classic” blir en hit! Själv lutar det mer åt % överklockning, vill ge det ett nytt försök.

Har funderat lite på vilka grafikkort som ger bästa resultaten, finns ju så oerhört mycket att välja på. Något med relativt låg org frekvens, men som ändå klockar högt på luft! Blir som sagt riktigt spännande!

Henry de Kruijf
Medlem

Tycker GPU-Classic låter som en rolig liten tävling.. har lite saker jag undrar om dock som inte finns beskrivna i reglerna…

– är det tillåtet med mobila eller integrerade GPU’er?

[quote]Tredjepartskylare som finns på svenska marknaden ÄR TILLÅTNA att använda.[/quote]

– får man använda sig utav cpu kylare om man får det att passa?

och angående %-OC … jag antar att 32nm clarkdale (och gulftown för den delen) också är tillåtna ?

Terho
Medlem
Terho

Trist att Classic är borta…. Riktigt trist! Tycker de var en riktigt kul gren som passade alla, stora som små! 😉 Trodde verkligen att det skulle bli en gren som skulle bli ännu större i år än förra året då det inte behövs mycket för att komma i gång med klockandet och en spännande kamp i resultatlistan…. Dåligt beslut 🙁

exs
Medlem
exs

Härligt att SMPC ska dra igång snart, lite kluven dock över att P/P är borta.
Angående GPU classic, det är alltså inte tillåtet att flasha om bios på sitt grafikkort??

Marcus Heinemo
Medlem

Att p/p försvinner är synd, att bencha 3d med moddad hw pressad till det yttersta på luft kräver kunskap och tålamod. Jag hade siktat på debut i p/p och känner mig lite lätt besviken. I nuvarande tappning är gpu classic inte mycket till ersättning. Ett förslag till ändring är att åtminstone tillåta mods på grafik. Nyare kort kan man ju ändå ändra gpu-spänning via mjukvara, vilket verkar vara tillåtet. Sedan är just furmark en tråkig ”benchmark”, jag hade föredragit vantage gpu-test eller något liknande test med låg cpubelastning (nature 3d03 är kanske bäst) Kan förstå att smpc behövde förenklas för… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Nu ångrar jag att ja sålde ett grafikkort som klockade ruggigt högt på luft procentuellt för bara nån månad sen haha…

Henrik Berntsson
Admin

härligt att vi är igång igen ska bli kul att se hur en gpu classic kategori kan te sig! det är en av de kategorier vi haft historiskt som är enklast att delta i 🙂 lycka till till alla som känner sig manade!

this
Medlem
this

Kommer även jag sakna Classic, hade en hel del hårdvara som hade passat in väl, men den finns ju kvar även till nästa år, så jag hoppas på att den grenen återkommer senare. Kommer förmodligen delta i GPU grenen för skojs skull men det blir nog inte lika exotiskt som det var förra året 😳

Doman
Medlem
Doman

[quote name=”Terho”]Trist att Classic är borta…. Riktigt trist! Tycker de var en riktigt kul gren som passade alla, stora som små! 😉 Trodde verkligen att det skulle bli en gren som skulle bli ännu större i år än förra året då det inte behövs mycket för att komma i gång med klockandet och en spännande kamp i resultatlistan…. Dåligt beslut :([/quote] Får hålla med! Blev också förvånad över att Classic plockades bort. Men jag tror GPU Classic kommer vara minst lika underhållande som Classic var förra året, med hårda och jämna fighter. Som Calathea säger; Tycker verkligen att vmods ska… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Utan att planera att delta i Classic alls, jag tycker nog också VMods ska vara tillåtna. Svårt att kontrollera blyertsmods annars också, för den delen.

Henry de Kruijf
Medlem

Kan bara hålla med, det hade varit grymt mycket roligare om vmods varit tillåtna.. 🙂

PreacherMan
Medlem
PreacherMan

Väldigt synd att man inte får vmodda korten. 🙁 Tycker att det är något ni borde ändra på.

Henry de Kruijf
Medlem

Nice!
Detta kommer göra det hela mycket roligare.

Anton for President! 😀

PreacherMan
Medlem
PreacherMan

Gött mos!

Marcus Heinemo
Medlem

Wiiie

Doman
Medlem
Doman

Jaa!! Detta gjorde min dag!

The Mutt
Medlem
The Mutt

Vilka datum är det som gäller igentligen? Det står olika överallt och när börjar tävlingen?