Testresultat - Fläkthastighet och temperatur

 

Att hantera hundratals watt genererar en del värme, även för riktigt effektiva nätaggregat, så på den här sidan tar vi en titt på hur de olika modellernas fläktkurva ser ut för låg respektive hög belastning och hur varma de blir som mest. Notera att vi inte har några mätresultat för aggregatens ljudnivå – förklaringen är att vår nätaggregatstestare låter betydligt mer än ens det mest högljudda nätaggregatet och därmed dränker alla ljudmätningar. Däremot kommer vi såklart anmärka om vi kan märka av några missljud hos aggregaten.

Fläkthastighet

Vi testar fläkthastigheten på nätaggregaten med en tachiometer, först vid en låg belastning (10 procent) och sedan vid hög belasting (100 procent). Nätaggregat med 0 varv per minut vid låga belastningar är semipassiva.

rpm_10 rpm_100
Klicka för fullstora diagram

Många modeller har semipassiv drift, och således står fläkten helt stilla vid 10 procents belastning. Däremot ligger Corsair AX1200 och konkurrenten FSP Aurum 1200W nästan jämnt när det kommer till högsta fläkthastighet i den här belastningen. Skruvar vi upp till 100 procent är HX750 en av dem som behöver svettas minst, följt av Silverstone Strider Gold Evolution 1200W.

Trots Silverstone Nightjar NJ520 uppenbara förstaplats så är det inte helt knäpptyst på grund av coilwhine vid över 50% belastning, det är något som just vårt exemplar kan vara drabbat av men är värt att ha i tanke om man är köpsugen.

Temperatur

 

temp_100

De svalaste nätaggregaten är EVGAs Supernova GS-modeller, därefter hittar vi Cooler Master V750 och Corsair AX1200i, efter detta börjar resterande modeller klumpa ihop sig, men här har vi egentligen inga stora mariginaler att tala om.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Oskar LinderMichael Zondjultomte1catfish9200@gmail.com Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas Norman
Medlem
Andreas Norman

Vore trevligt om ni kunde kika på Corsair’s CX serie, typ CX750M helst.

Kristoffer Fagerlund
Medlem
Kristoffer Fagerlund

Vilket agg är bäst om man har många hårddiskar och vill ha högsta kvalite ?

Michael Z
Gäst
Michael Z

[quote name=”ondjultomte1″]Vilket agg är bäst om man har många hårddiskar och vill ha högsta kvalite ?[/quote]

Super Flower Leadex 2000W

Oskar Linder
Gäst
Oskar Linder

Min lärare rekommenderade denna sida. Skulle läsa igen 10/10