Premium kostar. Vortex Pok3r Limited Edition är en tung pansarvagn i metall, RGB-belysning och hög programmerbarhet – allt i ett ergonomsikt och platsbesparande 60%-format.

Den här artikeln är en del av Svenska Tangentbordsguiden 2.0, Sveriges djupaste test av tangentbord. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra tangentbordstester och andra relaterade artiklar.

Vortex är en tillverkare som drivs av medlemmar från KBtalKing, ett kinesiskt entusiastforum som inriktar sig på tangentbord. Tillverkaren riktar främst in sig på att leverera programmerbara- samt avskalade tangentbord – av entusiaster för entusiaster. För oss innebär det att vi kommer att vänta oss ett högpresterande och robust tangentbord; levererar Vortex?

Vortex Pok3r, standardvarianten, är kanske det mest populära 60%-tangentbordet tillgängligt på marknaden idag – vi kommer att kika på om Limited Edition-varianten rättfärdigar en flera hundra kronor dyrare prislapp.

 Vortex Pok3r Limited Edition
Formfaktor60%
BrytareCherry MX Brown
BrytarlockPBT
Brytarlock-tjocklek1.10mm~
Brytarlock-profilOEM
MediatangenterNej (möjligt via funktionslager)
MakrotangenterNej (möjligt via funktionslager)
Inbyggt minneJa
Anti-GhostingJa
N-Key RolloverJa
TangentbelysningRGB
Mått300mm x 122mm x 39mm
Vikt1.4kg
KabellängdMedföljande 1.5m
AnslutningLöstagbar kabel, ansluts via miniUSB
Lägst pris1790kr

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AlexEmir MulahalilovicJackbob Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jackbob
Medlem
Jackbob

Hallå där Emir! Uppskattar era genomgående tester på Nordichardware, inte bara tangentbord men alla möjliga olika produkter!

Men har en snabb fråga, i mars så testade du ett Varmilo-tangentbord, MA105C. Och skulle vilja köpa ett sådant då jag börjar bli extremt trött på dessa plastiga skittangentbord, men jag kan inte hitta information nånstans om det utöver folk som testat det? Finns ingenstans att köpa och inte heller hittar jag något på deras hemsida? I artikeln stod det tillgänglighet i början av april men som sagt…

Alex
Gäst
Alex

jeg vil hadette tastaturett.. men finner det ikke noen steder! 🙁