Summerat omdöme

Dagens test börjar nå sitt slut och det har varit ett intressant sådant. Vi älskar att se nytänk i tangentbordsvärlden. Av dagens test att döma så verkar det dock inte ha skett mycket tänk hos tillverkarna Cherry och Cooler Master.

Test SK630Vi har kikat på Cooler Masters SK630, ett tangentbord som använder lågprofilsbrytare som tidigare var ovanliga på tangentbordsmarknaden. Tangentbordet har fått många användares blickar sedan det tillkännagavs på Computex förra året och det har därmed också höga förväntningar på sig. Lågprofiltrenden är på uppgång och flera tillverkare hakar på men efter dagens djupdykning skulle vi inte påstå att tillverkaren Cherry eller Cooler Master har seglat i hamn med konceptet.

Omdöme: Cooler Master SK630

Höga förväntningar mynnade ut i besvikelse i slutänden. SK630 från Cooler Master, ihop med Cherrys MX Low profile-brytare, känns förhastade från båda tillverkarna. Tangentbordets samt brytarens utförande är inte väl uttänkt och upplevelsen är därefter. Vi ställer oss frågandes till om SK630 genomgick någon ordentlig kontroll innan den skeppades till massorna.

NordicHardware_award_Kalkon_BrownSK630 är till chassit inte mycket lägre än alternativ med fullstora MX-brytare på marknaden och den har dessutom dålig strukturell integritet. Lågprofilbrytarna från Cherry skrapar vid nedslag och går miste om en av de bästa egenskaperna som vanliga MX-brytare har – hur bra de hanterar nedslag utmed kanten av keycaps. Brytarna, i kombination med Cooler Masters keycaps för SK630, gör tangentbordet nästintill obrukbart vid både skrift och spel och av den anledningen rättfärdigar vi en kalkonutdelning till Cooler Master SK630.

Cooler Master SK630
5.4 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
BrytareCherry MX Low profile RGB Red.
BelysningRGB
Fördelar
Löstagbar kabel
Inbyggt minne
Programmerbart
Nackdelar
Rangligt bygge
Fruktansvärda keycaps
Skrapiga brytare
Bra att veta
SK630 väger väldigt lite och är därför lämplig för användare på resande fot
Funktionalitet8.2
Kvalitetskänsla5
Komfort3
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2019-04-16

Hett på marknaden just nu är ”hotswap”. Hotswap möjliggör brytarbyten utan någon lödning inblandad. Användare kan enkelt plocka ut brytare ur sitt tangentbord och ploppa i andra, vilket vi tror låter många vanliga användare prova på nya brytare. Det har börjat ta fart på riktigt på entusiastmarknaden. Nu är frågan vilken större tillverkare som blir först med att införa hotswap i sina tangentbord?

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Emir MulahalilovicBesviken Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Besviken
Gäst
Besviken

Gud vad ni har blivit pretentiösa på nordichardware. Av de fem tangentborden som ni rekommenderar så går endast två att hitta på prisjakt…. Dessutom till hutlösa priser för vad? Ett tangentbord med lite finare plast på tangenterna ifrån nått hippster-märke som inte ens har råd att fixa så du kan programmera om en ända tangent. Ni spyr galla över varenda tangetbord ifrån ett etablerat märke och hyllar era hipster-tangentbord till skyarna. Jag har länge använt nordichardware som resurs när jag införskaffat komponenter. Jag var nu på jakt efter ett tangentbord till rimligt pris men eran guide är totalt värdelös för… Läs hela »