Corsair Crystal Series 570X - Specifikationer och utsida

Corsair 570X räknas som ett midi tower, det vill säga ett normalstort ATX-chassi med 7 expansionsplatser. Med det sagt är det stort för att vara just ett miditower. Det beror till viss del på glaspanelerna på sidorna, som har ett relativt stort avstånd från chassiramen och lägger till några centimeter på varje led.

corsair_570x_01

Corsair Crystal 570X RGB 
FormfaktorATX/mATX/mini ITX
MaterialStål, glas, plast
Mått234 x 512 x 480 mm
Vikt10,9 kg
Lagring2 x 2,5 tum
2 x 3,5 tum
Fläktplatser front (max)3 x 120 mm eller 2 x 140 mm
Fläktplatser tak (max)2 x 140/120 mm
Fläktplatser bak (max)1 x 120 mm
Medföljande fläktar3 x 120 mm (Corsair SP120 RGB)
Grafikkort - max längd370 mm
Nätaggregat - max längd225 mm
CPU-kylare - max höjd170 mm
Portar2 x USB 3.0
2 x 3,5 mm
Lägsta pris på Prisjakt.se

Komponentmått

Kikar vi först på rena specifikationer så rymmer Corsair 570X grafikkort som är upp till 370 millimeter långa. Nätaggregatet kan i sin tur vara upp till 225 millimeter långt och CPU-kylaren upp till 270 millimeter hög. Utrymmet kommer med andra ord inte vara ett problem för de flesta.

Portar och frontpanel

corsair_570x_04

Frontpanelen på 570X sitter på chassits ovansida, vid nära fronten och den högra kanten. Panelen är förhållandevis enkel, med en startknapp, två USB 3.0-portar, uttag för hörlurar och mikrofon samt tre kontrollknappar för RGB-fläktarna i fronten.

Annons

Placeringen kan göra panelen svår att nå om datorn står ovanpå skrivbordet, men det är förhållandevis enkelt att känna sig fram exempelvis startknapp och USB-portar.

Lagring

corsair_570x_20Till skillnad från flera andra entusiastchassin har Corsair satsat på sparsamt med lagringmöjligheter i 570X. Det finns totalt två 3,5-tums hårddiskburar och lika många 2,5-tums lagringsplatser. Upp till fyra lagringsenheter totalt är därför vad som gäller.

Det är betydligt färre än många konkurrenter, men ingenting vi ser som ett praktiskt problem. Allt färre använder mer än en eller två lagringsenheter i en stationär dator idag. SSD-enheter blir allt rymligare medan masslagring flyttar till molnet eller NAS:en. Med det sagt så finns det såklart användare som fortfarande behöver många lagringsenheter – har du det behovet är 570X tyvärr inte chassit för dig.

Kylning

corsair_570x_17Fläktplatserna är fördelade mellan fronten (upp till 3 x 120 millimeter (mm)), taket (2 x 120/140 mm) samt baksidan (1 x 120 mm). Både taket och fronten är utrustade med dammfilter, så var du väljer att ha ditt luftintag är flexibelt. Ytterligare ett dammfilter är avsett för nätaggregatet i chassits botten.

Annons

Vill du vattenkyla chassit kan samtliga fläktplatser användas för radiatormontering. Det innebär upp till en 360-millimetersradiator i fronten, en 280-millimetersradiator i taket samt en 120-millimetersradiator i bak.

Utsida och design

Corsair 570X tillhör den nya Crystal-serien, där namnet föga förvånande kommer från den glasbaserade designen. Fyra av chassits sidor domineras av paneler i härdat och lätt tonat glas för att visa upp alla dina komponenter och din belysning. Varje panel sitter monterad med fyra rejäla, svarta tumskruvar.

En konsekvens av glaspanelerna är att chassit är nästan omöjligt att fotografera med bra belysning utan ett polariseringsfilter som sållar bort reflektioner. Se även till att alltid ha en mikrofiberduk till hands – fingeravtryck och damm samlas snabbt.

Annons

Det här är helt enkelt ett exhibitionistchassi av rang, men ändå ett smakfullt sådant. Sedan Corsair slog sig in på chassimarknaden har man gjort sig kända för minimalistisk design med mycket premiumkänsla, och den undertonen finns kvar även i 570X.

Den gör sig dock påmind främst på insidan, som vi tar en titt på på nästa sida.

Innehåll

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carl HolmbergTobias Gerhardsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
laudanum
Medlem

270 cm hög CPU-kylare, njaee.