Prestanda forts

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.

Oj! Här händer det intressanta saker. Efter att ha sackat efter en aning i våra klient-tester visar Neutron XTI prov på riktigt fin prestanda under våra workstation-tester. I båda testerna är det den snabbaste konsument SATA-enheten som vi testat. Det är bara Seagate 600 Pro som är snabbare, men den var designad för servrar och hade särskilt mycket overprovisioning.

Om vi tittar vidare på hur enheten beter sig i Steady-state ser vi återigen att Neutron XTI presterar bra, även om Sandisk Extreme Pro har en något högre medelhastighet. Här behöver vi titta närmare på hur enheten beter sig i steady-state.

Corsair Neutron XTI är väldigt konsekvent och försöker hela tiden att trycka upp prestandan. Enheten går sällan under 10 000 IOPS, vilket är grymt bra. Neutron XTI kan vara ett alternativ även för vissa servrar faktiskt.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid