Corsair Obsidian 500D - Utsida och design

500D är inte Corsairs första chassi med härdat glas och inte heller det första i Obsidian-serien, men 500D är Obsidian-seriens första chassi med härdat glas.

Direkt när vi packar upp chassit så möts vi av ett färgtema i svart vilket ger ett stilrent intryck.

I fronten sitter en svart-anodiserad aluminiumplåt utan några synliga fästpunkter vilket är ett snyggt designval och ger ett kvalitets intryck. Plåten går från topp till botten och har två diskreta bockningar som ger lite dimension.

På vänstersidan så hittar vi en panel i härdat glas och aluminium. Sidan hålls på plats med två gångjärn i bakkant och hålls stängd med hjälp av två magneter nära fronten.

Även högersidan är i härdat glas och aluminium likt vänstersidan.

Båda glaspanelerna är lika mörkt tonade vilket ger ett stiligt utseende och gör att komponenterna syns extremt diskret, speciellt utan någon belysning på insidan.

I bakkant så möts vi av en standardlayout med nätaggregatet i botten och moderkortet ovanför det. Något som dock sticker ut från mängden är att Corsair har lagt till möjligheten att montera grafikkortet stående för att kunna visa upp kylaren genom det härdade glaset.

Toppen av 500D huserar ett utstansat triangelmönster för att släppa igenom luft för fläktarna som kan placeras här, luftfilter hittas under panelen och går lätt att ta loss från chassits sida. I framkant så hittar vi även frontpanelen.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid