Testresultat: Olika QD och paketstorlek

Som vanligt så tittar vi också på hur enheterna beter sig när vi testar dem vid olika QD. QD betyder Queue Depth och i praktiken så skickar man flera förfrågningar till enheten  parallellt. Vi tog därför och körde ett antal test i IOMeter för att se hur prestandan utvecklade sig när vi ställde in en högre QD. De allra flesta SSD-enheter presterar som bäst vid QD32 (ibland högre), men belastning hos vanliga datoranvändare överstiger sällan QD4 och de allra flesta stannar vid QD1. Vi tog därför vårt 4K Random Write-test och körde det i olika QD för att se hur enheten reagerar.

MX500 presterar normalt för att mellanklass SATA-enhet men det är några saker som står ut. Samsungs 850/860 enheter är för det mesta något snabbare i alla tester. Tittar vi på slumpmässig skrivprestanda så ser vi att MX500 är märkbart långsammare än de andra, även MX300. Det ser ut som att Slumpmässig skrivprestanda i QD 2-10 är något långsammare på MX500 jämfört med de närmaste konkurrenterna.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Om jag kommer ihåg rätt så låter siffran 4 i en del asiatiska språk likt död och därför går ofta företag över från 3xx till 5xx istället för 4xx.
Skulle tro det är anledningen till att det inte kommer någon MX400.