Testresultat: IOmeter

Vi börjar med att titta på enhetens teoretiska maxprestanda och för detta använder vi IOMeter. Tanken med dessa test är att se hur bra enheten presterar jämfört med de prestanda siffror som står i enhetens specifikation. Observera att dessa tester inte är särskilt representativa för vanlig användning. Vi tycker dock ni bör ta en titt på sista diagrammet som visar slumpmässig läsprestanda vid QD1. Detta är något som mer och mer börjat dyka upp som ett bra sätt att mäta hur snabb en konsument-SSD är.

Crucial tar täten direkt från start och visar prov på fin sekventiell läs prestanda.

Sekventiell skrivprestanda är fortfarande bra men det ser ut som de närmaste konkurrenterna från Samsung och WD är aningen snabbare. MX500 är dock markant snabbare än MX300. Framförallt 500GB modellen har fått säg en rejäl ökning.

Det här testet har alltid gynnat Crucials enheter och MX500 är inte ett undantag. Båda enheterna levererar riktigt fina resultat. Nu är detta så pass hög QD att det egentligen inte spelar någon större roll, men det är visar att enheten har resurser att ta till.

På skrivsidan så ser det lite sämre ut. Återigen så är det inte så intressant med så här hög QD men det är troligtvis kontrollerkretsen som inte riktigt orkar hålla samma tempo som de betydligt kraftfullare kretsarna som Samsung använder.

Här ser det däremot mycket bättre ut. Crucial har gjort stora framsteg vad gäller slumpmässig läsprestanda vid låg QD. Båda enheterna levererar fina resultat i klass med de snabbaste enheterna på marknaden. De snabbaste enheterna från Samsung är dock något piggare.

Även om resultatet inte är dåligt så hade vi nog hoppats på lite bättre resultat. Vi ser exempelvis att MX100, MX200 och MX300, alla ger bättre resultat än MX500. Samsungs enheter ligger alla över 40 000 IOPS och vi hade nog hoppats att MX500 skulle hamna där någonstans också. Det är tydligt att slumpmässig skrivning vid lägre QD är något där MX500 har förbättringspotential.

Vi har ännu inte testat en SATA enhet som lyckats leverera 10 000 IOPS i det här testet. Snabbast just nu är Samsung 850 Pro som ligger på 8874 IOPS. Vi brukar säga att allt över 6000 får klassas OK och allt över 7000 är bra. Med de måtten så ser vi att MX500 klarar sig mycket bra för att vara en SATA-enhet.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Om jag kommer ihåg rätt så låter siffran 4 i en del asiatiska språk likt död och därför går ofta företag över från 3xx till 5xx istället för 4xx.
Skulle tro det är anledningen till att det inte kommer någon MX400.