Testresultat: NHSB - SQL Server

De första tre NHSB-testerna består av förhållandevis enkel belastning som man kan stöta på som vanlig konsument. De nästkommande två testerna är istället baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. Dessa tester är således designade att fokusera på långvarig och intensiv prestanda. Enheter som har mer overprovisioning får därför en lite extra fördel och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full jämfört med om den är helt tom.

NHSB-SQL är inspelad på en MS SQL-server som används i produktion ute i ett företags verksamhet. Det här testet borde därför ge en bra bild av vilken enhet som passar bäst för en SQL server och även en indikation på enheterna steady-state-prestanda. NHSB-SQL skriver 106,54 GB och läser 365,76 GB.
Det ser ut som om Crucial lyckats optimera SLC-cachen på ett mycket bättre sätt än tidigare. Tyngre belastning är något som var den stora akilleshälen för MX300 och vi ser en rejäl förbättring på alla fronter. MX500 1TB är till med snabbare än 850 Pro i det här testet, vilket är mäkta imponerade. 500GB modellen har mindre SLC-cache och hamnar därför något längre ner i listan. 860 Evo är fortfarande snabbast, men MX500 är inte långt efter.

Vi börjar nu se en tydlig skillnad mellan 500GB och 1TB modellerna och det beror nog återigen på storleken av SLC-cachen. Vi ser exempelvis att max-latens är ungefär densamma (när skrivningar görs till TLC) men att snittet är betydligt lägre på 1TB modellen. Det beror helt enkelt på att fler IO går till SLC-delen. Det gör också att variationen på 500GB modellens IO är större.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Om jag kommer ihåg rätt så låter siffran 4 i en del asiatiska språk likt död och därför går ofta företag över från 3xx till 5xx istället för 4xx.
Skulle tro det är anledningen till att det inte kommer någon MX400.