Test GTX970: Cinebench R15

cinebench_banner

Cinebench R15
Utvecklare: Maxon
Testtyp: Syntetiskt test för 3D-rendering.
Kommentar: Ett välkänt testprogram för att mäta CPU-prestanda vid bildrendering
Prestandatest: Enkeltrådat: Resultat i poäng, högre är bättre
Flertrådat: Resultat i poäng, högre är bättre

cinebench_singel_GTX970Med en aktiv kärna rår Broadwell-E inte riktigt på de billigare flaggskeppen i7-6700K eller i7-4790K, vilket till stor del bör beror på högre turbofrekvenser hos de modellerna. Både i7-6950X och i7-6900K ligger dock högt upp, och här är i7-6900K något vassare än sin dyrare storebror i och med sina högre frekvenser.

cinebench_multi_GTX970När alla kärnor istället får vara med så sopar den tiokärniga toppmodellen i7-6950X fullständigt banan med allt annat vi har testat hittills. Det är dock inte bara antalet kärnor som påverkar resultatet, då i7-6900K bibehåller ett friskt försprång över den i7-5960X med samma mängd kärnor – rimligtvis beror det både på högre prestanda per klockcykel och snabbare minneskontroller.

cinebench_opengl_GTX970Testar vi OpenGL-rendering ligger Broadwell-E fortfarande i topp med en tydlig marginal, men intressant nog är marginalen mycket liten mellan den åttakärniga och den tiokärniga varianten; här spelar minneskontrollern en större roll, och de två modellerna har matchande bandbredd. Strax därefter ligger föregångaren Haswell-E, som även den plattformen kör fyra DDR4-kanaler men med lägre frekvens.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carl HolmbergmuS Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
muS
Medlem
muS

Så det är bara sitta kvar på sin 5820K om man bara spelar och streamar då och då?