Summering och omdöme

När vi recenserade Nvidias Geforce GTX 1070 Ti i samband med lanseringen var slutsatsen att det var ett onödigt tillskott till Pascal-familjen som kostade för mycket. Tittar vi på marknaden idag kan vi konstatera att samma sak gäller även nu, trots mining-ruset och dagens galna priser. Medan priserna i jämförelse med de kraftfullare GTX 1080-korten ser ut att stämma lite bättre än tidigare är det generellt väldigt höga priser på grafikkort. I vissa fall kan du fortfarande hitta GTX 1080-kort för en prislapp lägre än mer påkostade GTX 1070 Ti-kort, vilket blir lite absurt.

KFA2 lyckas däremot med att segregera sig på marknaden trots de höga priserna med en vit design som sticker ut lite mer än vanligt. När samtliga GTX 1070 Ti är identiska blir kylarlösning och design det enda som skiljer de åt och KFA2 valde att skina som Gandalf den vita i en hög av gråa Orcs. Givetvis hade vi gärna sett en av företagens omtalade vita kretskort men i ärlighetens namn är det ganska svårt att ens skönja kortets kretskort när det väl sitter i datorn.

Omdöme: KFA2 Nvidia Geforce GTX 1070 Ti EX-SNPR White

KFA2 levererar ett genomgående bra grafikkort med en högst kompetent kylarlösning som lyckas hålla jämna steg med betydligt mer etablerade märken. Nvidia har valt att låsa klockfrekvenserna för grafikkretsen GTX 1070 Ti vilket gör att samtliga grafikkort presterar identiskt. Det presterar i genomsnitt bättre än konkurrenten Vega 56 och något sämre än storebror GTX 1080.

Annons

Överklockningen är snäppet bättre än tidigare testade GTX 1070 Ti men inte bättre än vad kisel-lotteriet tillåter, vilket är ungefär 10-11%.

GTX 1070 Ti är prestandamässigt ett bättre val än Vega 56 men mer påkostade kort som KFA2:s EX-SNPR White är prismässigt sällan ett alternativ då storebror GTX 1080 i vissa fall kostar lika mycket, eller till och med mindre. Som grädde på moset är grafikkortsbristen i skrivande stund svidande. KFA2 som är en ny aktör på svenska marknaden har likt många konkurrenter rejäla problem med tillgänglighet. Vilket ironiskt nog gör det vita grafikkortet än mer sällsynt än det redan var från början. Kan KFA2 få rätt med sin tillgänglighet och press priserna en bit jämfört med GTX 1080-alternativen kan det bli ett intressant alternativ, särskilt för dem på jakt efter ett vitt grafikkort.

KFA2 GTX 1070 Ti EX-SNPR White
8.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Längd296 mm
Minne8 GB GDDR5
Fördelar
+ Bra kylarlösning
+ Fin OC-potential
+ Energieffektivt
Nackdelar
- Ingen fabriks OC
- För hög prislapp
Bra att veta
KFA2 White är det enda vita GTX 1070 Ti på marknaden
Prestanda7.2
Kylning8.8
Energieffektivitet9.6
Pris
5790
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2018-02-12

Jakten på kryptovalutor och mining-ruset har resulterat i undermålig tillgång och skyhöga priser på grafikkort. Vissa modeller kostar stundtals tusentals kronor mer än tidigare och resultatet är en ohållbar situation för vanliga konsumenter. Vårt råd är att avvakta med grafikkortsköp under rådande prisbild och se hur marknaden utvecklar sig. Tyvärr kan det handlar om flera månader lång väntetid innan lagersaldo och priser börjar hitta tillbaka till normala nivåer. Varpå det kan vara aktuellt att helt enkelt avvakta till sommaren eller hösten när Volta och Vega 2 förväntas dyka upp.

Annons

Svenska Grafikkortsguiden – Sveriges största löpande test av grafikkort

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedJonas Klar Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonas Klar
Medlem

Var inte poängen med namnbytet till Galax att man skulle kunna använda namnet på alla marknader, när Galaxy var varumärkesskyddat inom EU, och att man därför kunde skrota KFA2-namnet?

Jag gillar vita PCB:er och komponenter, men den som försöker matcha det med ett moderkort får det lite tufft.

Anton Karmehed
Admin

Bra fråga Jonas, det är lite oklart det där faktiskt. Ska se vad KFA2 säger, tycker också det är drygt att de ska hålla på med olika namn 😛

Som du säger, svårt att matcha med moderkort. Det enklaste är väl att ta ett av de modeller med vita detaljer men det känns ju samtidigt lite half assed. 🙂