Nordichardwares prestandaindex

Prestandaindex räknas ihop av ett antal, majoriteten, av speltesterna för att ge snabb överblick över prestandan. Vi har valt att exkludera några titlar som ger avsevärt bättre resultat för AMD eller Nvidia. Resultaten är normaliserade, vilket innebär att testerna är viktade så ett test med 200 bilder per sekund inte motsvarar en större del av det sammanvägda resultatet. Vi summerar prestandan oavsett upplösning och grafikgränssnitt i Nordichardwares prestandaindex som finns längst ner.

Prestandaindex DirectX 11

Summering DirectX 11

KFA2 White presterar som förväntat lika bra som referensmodellen på grund av de låsta frekvenserna. KFA2 presterar dock överlag något bättre eftersom det håller högre frekvenser under en längre tid, vilket här resulterar i några få bilder per sekund mer i genomsnitt. Det är till stor del tack vare den påkostade strömförsörjningen.

Prestandaindex DirectX 12

Summering DirectX 12

KFA2 visar på samma resultat som tidigare där det är snäppet bättre än referensmodellen men det är nästan försumbara prestandaskillnader. Nvidia lyckades slå Vega 56 med GTX 1070 Ti och det är väl allt som räknas vid det här laget.

Annons

Nordichardwares prestandaindex genomsnitt

Summering prestandaindex

När vi till sist summerar resultaten till ett prestandaindex ser vi att KFA2 några enstaka decimaltal bättre än referensmodellen, något som vi tycker är som tidigare nämnt försumbart. Samtliga GTX 1070 Ti kommer med samma klockfrekvenser och resultaten är som sagt förväntade.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedJonas Klar Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonas Klar
Medlem

Var inte poängen med namnbytet till Galax att man skulle kunna använda namnet på alla marknader, när Galaxy var varumärkesskyddat inom EU, och att man därför kunde skrota KFA2-namnet?

Jag gillar vita PCB:er och komponenter, men den som försöker matcha det med ett moderkort får det lite tufft.

Anton Karmehed
Admin

Bra fråga Jonas, det är lite oklart det där faktiskt. Ska se vad KFA2 säger, tycker också det är drygt att de ska hålla på med olika namn 😛

Som du säger, svårt att matcha med moderkort. Det enklaste är väl att ta ett av de modeller med vita detaljer men det känns ju samtidigt lite half assed. 🙂