Kommentarer om prestandatester

Kommentarer om prestandatester

Nvidia levererar en rakt igenom imponerande prestandanivå med sin Pascal-arkitektur och GP104-kretsen. Geforce GTX 1070 är ingen match för storebror GTX 1080 men lämnar med lätthet alla övriga konkurrenter bakom sig och detta inkluderar förra flaggskeppet Geforce GTX 980 Ti.

MSI spetsar prestandan för GTX 1070 ytterligare med en fabriksöverklockning och pressade frekvenser. Tittar vi på våra testresultat hittar vi samtidigt några spel där referenskortet har bättre medelvärde än det högre klockade Gaming X. Det beror troligtvis på en kombination av det faktum att Nvidia ännu inte kunnat ge oss ett äkta Founder’s Edition-kort och vi helt enkelt använder MSI GTX 1070 Gaming med nerklockade frekvenser, samt hur Pascal-grafikkretsens boostfrekvens fungerar.

Med referensfrekvenser når kortet under belastning en genomsnittlig boostfrekvens på 1 911 megahertz, medan vi med Gaming X och Gaming mode-frekvenser når en boostfrekvens på 1 962. Det är en liten skillnad på 51 megahertz eller 2,6 procent, i effektiv frekvens. Det innebär att i spel där upplösningen är låg och grafikinställningarna inte är som högst kan resultaten variera lite, vilket är fullt normalt. I majoriteten av spel där referenskortet har bättre resultat än Gaming X är skillnaden mindre än en bild per sekund och det i lägre upplösning, där antalet bilder per sekund är relativt högt.

Vi väntar i skrivande stund på ett äkta testexemplar av Nvidia Geforce GTX 1070 Founder’s Edition och kommer att uppdatera våra resultat framöver. Vi jobbar även på att byta ut några av våra speltitlar för att få in tester som bland annat fokuserar på Directx 12 och ytterligare grafikmotorer.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ViktorNiclasHamit Sen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niclas Johansson
Medlem

Mycket bra test. Tack för det 🙂 Jag sitter själv på ett MSI GTX1070 Gaming X. Har ett 650W G2 agg, så det borde väl inte vara några problem att köra SLI i framtiden?

Medlem

MSI Geforce GTX 1070 Gaming X

Medlem

tänkte köpa MSI Geforce GTX 1070 Gaming X men vilket moderkort behöver jag till det

Medlem
Nexus666

Du behöver ett moderkort med PCI Express-version PCI-E 3.0 X16

Viktor
Medlem
Viktor

Tjenare! Ska köpa ett nytt kort och MSI Geforce GTX 1070 Gaming X är det som matchar min prisklass bäst. Men nu såg jag att det kommit ett MSI Geforce GTX 1070 Gaming Z. Så min fråga är; ska jag lägga dom extra hundra kronorna det skiljer mellan X och Z. Eller vad tycker ni? Tacksam för hjälp 🙂

Viktor
Medlem
Viktor

Efter lite googlande fick det bli X-modellen. Kändes inte som att Z-modellen var värd 500:- extra för det lilla. ?