Nordichardwares prestandaindex

Prestandaindex räknas ihop av ett antal, majoriteten, av speltesterna för att ge snabb överblick över prestandan. Vi har valt att exkludera några titlar som ger avsevärt bättre resultat för AMD eller Nvidia. Resultaten är normaliserade, vilket innebär att testerna är viktade så ett test med 200 bilder per sekund inte motsvarar en större del av det sammanvägda resultatet. Vi summerar prestandan oavsett upplösning och grafikgränssnitt i Nordichardwares prestandaindex som finns längst ner.

Prestandaindex DirectX 11

Summering DirectX 11

MSI Lightning Z presterar upp till ungefär 10 procent bättre än ett referenskort från Nvidia men det är främst när upplösningen blir högre som skillnaden i prestanda blir så stor. I den lägre upplösningen på 1080p är det enbart 4 procent som skiljer det här överklockade kortet från ett referenskort. Geforce GTX 1080 Ti lämpar sig bäst i högre upplösningar och bör inte vara ett alternativ för casual gamers i lägre upplösningar.

Prestandaindex DirectX 12

Summering DirectX 12

Skillnaden i prestanda är ungefär samma för DirectX 12 som för DirectX 12 där vi kan se en prestandaökning på upp till 10 procent på upplösningen 2160p. Prestandaskillnaden är som minst 3,2 procent på upplösningen 1080p vilket är lite väl lite för ett grafikkort med en saftig prislapp, men än en gång ser vi att det här grafikkortet behöver fler pixlar att arbeta med för att visa vad det har att gå för.

Nordichardwares prestandaindex genomsnitt

Summering prestandaindex

Ett sammanslaget prestandaindex väger samman alla tidigare resultatet till ett och här får vi en bra överblick på hur grafikkortet presterar i genomsnitt på alla upplösningar. MSI Lightning Z levererar i genomsnitt 7 procent bättre prestanda än ett referenskort från Nvidia, som i sin tur lämnar allt annat efter sig med en bra marginal.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid