Testresultat: Sekventiell och slumpmässig prestanda

Sekventiell och slumpmässig prestanda

Som vanligt så tittar vi också på hur enheterna beter sig när vi testar dem vid olika QD. QD betyder ”Queue Depth” och i praktiken så skickar man flera förfrågningar till enheten, parallellt. Vi tog därför och körde ett antal test i IOMeter för att se hur prestandan utvecklade sig när vi ställde in en högre QD. De allra flesta SSD-enheter presterar som bäst vid QD32 (ibland högre), men belastning hos vanliga datoranvändare överstiger sällan QD4 och de allra flesta stannar vid QD1. Vi tog därför vårt 4K Random Write-test och körde det i olika QD för att se hur enheten reagerar.

Om vi snabbt tittar igenom diagrammen ser vi att 750 Evo är väldigt lik 840 Evo och 850 Evo. Vid läsning så är 750 och 850 nästan exakt likadana. Läsning har alltid varit Samsungs starka sida och vi ser här att de tre Samsung enheterna också är de tre snabbaste. Vid skrivning så ser vi att 840 och 850 är snabbare. Även Crucial BX100 går om vid sekventiell skrivning. Oavsett belastning så står det klart att 750 Evo är snabbare än sina närmaste konkurrenter.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Gustav GagerGlaring_MistakePhilip StrömbergPelle Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pelle
Gäst
Pelle

00GB För 1400:- var inte billigt.

Medlem
P86

Budget…kostar like mycket som prestanda SSD’erna…JustSwedenThing*

Philip Strömberg
Gäst
Philip Strömberg

Hur sjutton tänker dem med prissättningen? 750 Evo 500gb är till och med 10 kr dyrare än 850 Evo 500gb på vissa ställen, som mest skiljer det sig ca 50 kr, varför skulle man ens köpa den för det priset?

Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Var inte så många skrivcykler som jag väntade mig, trodde den skulle vara närmare 840 EVO än så.

Undrar om ni vet vad det är för ECC som de använder för 750 EVO?
Är det BCH eller LDPC?