Testresultat: NHSB Workstation/Server

NHSB Workstation/Server

De flesta som läser våra tester kommer att använda sin SSD i sin spel- eller arbetsdator. Den belastning som läggs på lagringsenheten i dessa fall är väldigt mild och inte alls speciellt intensiv. Sedan finns det de som utsätter sin SSD för betydligt intensivare belastning. Det kan vara exempelvis videokonvertering, databashantering eller virtuella datorer. Det här är ofta belastning som man hittar i serverhallen och inte på skrivbordet. De flesta konsument-SSD:er inte är designade för den här typen av belastning. Trots det är det intressant att se hur en SSD reagerar när de utsätts för dessa tyngre belastningar och därför vill vi även testa och se hur våra testenheter reagerar.

För att simulera detta så har vi skapat två nya NHSB-tester som vi valt att kalla för NHSB-SQL Server och NHSB-Virtualization. Precis som de tre andra NHSB-testerna är detta belastning som är inspelade på riktiga servrar som är i produktion. SQL-Server testet är givetvis inspelat på en SQL Server som innehåller båda tung belastning på själva SQL servern, men också saker runtomkring som exempelvis backup. Virtualization är inspelat på en server som är en värdmaskin för Microsoft Hyper-V. På den servern finns sex virtuella maskiner och aningen lite RAM minne. Det gör att diskbelastningen blir väldigt hög och mycket saker kan inte cachas i RAM utan måste skrivas till disk. Det gör att NHSB-Virtualization är det överlägset tyngsta och mest krävande testet som vi har gjort och det kommer att gynna enheter som klarar av hög belastning och hög QD.
samsung_750_evo_nhsb_sqlsamsung_750_evo_nhsb_virtualizationSamsungs 750 Evo är en klientenhet och det syns att den har blivit optimerad för just den typen av belastning. När vi utsätter enheten för betydligt tyngre börda så tappar den mycket av sin glans och ramlar långt ner i diagrammen. I SQL Server testet är enheten på samma nivå som 840 Evo och båda är en bit efter egentligen alla de andra.

I Virtualization-testet så ser det ungefär lika illa ut men den här gången så lyckas man pressa sig förbi 840 Evo, men är fortfarande efter de andra.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Gustav GagerGlaring_MistakePhilip StrömbergPelle Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pelle
Gäst
Pelle

00GB För 1400:- var inte billigt.

Medlem
P86

Budget…kostar like mycket som prestanda SSD’erna…JustSwedenThing*

Philip Strömberg
Gäst
Philip Strömberg

Hur sjutton tänker dem med prissättningen? 750 Evo 500gb är till och med 10 kr dyrare än 850 Evo 500gb på vissa ställen, som mest skiljer det sig ca 50 kr, varför skulle man ens köpa den för det priset?

Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Var inte så många skrivcykler som jag väntade mig, trodde den skulle vara närmare 840 EVO än så.

Undrar om ni vet vad det är för ECC som de använder för 750 EVO?
Är det BCH eller LDPC?