Samsung Portable SSD T5 är den senaste generationen av Samsungs externa SSD-enheter och visar sig vara en grym kombination av slimmad design och prestanda.

För ungefär ett år sedan fick vi möjlighet att testa Samsungs T3 SSD som då var en mindre uppgradering från föregångaren Samsung T1. Vi kom då fram till att Samsung T3 var den snabbaste externa SSD-enheten på marknaden, om man exkluderar Thunderbolt-enheter och RAID-lösningar. Det kombinerat med ett väldigt smidigt format gjorde att vi tyckte att Samsung T3 var ett bra köp för den som var ute efter väldigt snabb extern lagring.

Sedan dess har det tyvärr inte hänt så jättemycket på marknaden för externa SSD-enheter. Anedningen är givetvis den pågående bristen på NAND-flash och övergången till 3D-NAND. Nu när Toshiba/WD släppt BICS så hoppas vi att det ska dyka upp fler externa enheter som kan ta upp kampen med Samsung. Men innan dess så har Samsung släppt en ny generation av sin populära externa SSD. Precis som förra gången så har man hoppat över en siffra och kallar de nya enheterna för Samsung T5.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
StaffanAlexander SvanebornGustav GagerMichael Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Michael
Gäst
Michael

Behöver man en strömsladd också? Eller räcker det med usb sladden?

Alexander Svaneborn
Gäst
Alexander Svaneborn

Hej!

Har precis inhandlat en T5 500GB och blir fundersam över hastigheten. Jag för över just nu en mapp med diverse bilder och små videoklipp och som bäst kommer jag upp i 90 MB/s. Varför går det inte snabbare? Är inte i närheten av era testresultat. Använder USB-C 3.1 i en Asus Zenbook UX430 dator med ssd 256gb. Win 10

Staffan
Gäst
Staffan

Hur snabb är SSD i datorn?