Summerat omdöme

Bakom en vägg av falsk marknadsföring gömmer sig OmniPoint, Steelseries nya hall effect-brytare. Brytaren är exceptionellt len, faktiskt den lenaste vi någonsin har testat och då räknar vi även med entusiastbrytare. Det tråkiga är hur tillverkaren har tagit helt fel väg gällande marknadsföringen av brytaren. Ingenstans på produktsidan står det något om hur len OmniPoint är. Istället möts vi av flera uttalanden som inte håller någon vikt, vilket är synd.

Omdöme: Steelseries Apex Pro TKL

Steelseries Apex Pro är ett typexempel på en oslipad diamant. Bestyckad med marknadens lenaste brytare hade Apex Pro kunnat vara ett flaggskepp som sätter en ny standard för hela gamingvärlden. Riktigt där är inte Apex Pro men det finns goda tendenser som visar att Steelseries blir att räkna med ett tag framöver. Vi tänker inte minst på företagets öga för detaljer. Stabilisatorerna på tangentbordet är exempelvis smorda, en detalj som många tillverkare inte lägger en tanke på.

Vad saknar Apex Pro? Den behöver bland annat nå den nivå av byggkvalitet som flera tangentbord för halva prislappen kan erbjuda. Istället för solid byggkvalitet och dubbelskjutna keycaps, får vi en OLED-skärm med begränsad funktionalitet. Apex Pro har den lenaste brytaren på marknaden men ett stort antal tangenter på samma tangentbord använder en annan sämre brytare. Vi hade gärna sett ett större fokus på känsla och kvalitet.

Steelseries Apex Pro står ändå ut som det bästa gamingtangentbordet just nu. Det är tack vare den kontaktlösa brytaren OmniPoint och det gör att vi kan rekommendera Steelseries Apex Pro till våra läsare.

 

Steelseries Apex Pro TKL
8.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
BrytareOmniPoint Hall effect
BelysningPer tangent-RGB
Fördelar
Gudomlig brytare
Smorda stabilisatorer
Justerbar aktiveringspunkt
Nackdelar
Dåliga keycaps
Blandade brytare
Bra att veta
Tangentbordet har kabelkanaler i botten som låter dig välja var kabeln ska gå.
Funktionalitet9.5
Kvalitetskänsla6.9
Komfort9
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid