Prestanda

Första diagrammet är en sammanställning av våra tre NHSB Client-tester (Game, Office och Editor). Baserat på den data vi hittills samlat ihop räknade vi ut ett medel för vad en normal SSD presterar. Det värdet motsvarar 100 procent. I diagrammet nedan har vi jämfört varje enhet med det värdet i respektive test och fått fram en bra sammanställning. Vi har inkluderat diagram för varje enskilt test längre ner.

Inte helt oväntat ser vi att A100 inte är någon snabb SSD. Så länge belastningen är primärt läsning är det inga problem och i vårt speltest ser vi att A100 presterar på samma nivå som andra SSD:er.  Men när vi går över till lite tyngre belastningar (Office och Editor) så tappar A100 mark jämfört med de andra. I Office är A100 långsammare än exempelvis WD Green. Det är dock intressant att se att både 120 GB och 240 GB är ungefär lika snabba. Troligtvis beror det på att SLC-cachen är ungefär lika stor på båda enheterna.

A100 klarar sig något bättre än WD Green i dessa syntetiska tester med IOMeter. Vi ser dock att skrivprestanda är väldigt låg och det är egentligen bara Crucials MX300 och Samsungs 850 Evo som ger bra resultat här.

Slumpmässig läsprestanda vid låg QD är förhållanvis bra faktiskt. Båda A100 modellerna ligger på ungefär samma nivå som MX300 eller Intel 600p 256 GB. Det är faktiskt ett klart godkänt.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid