Sammanfattning

Toshiba Canvio Premium är företagets toppmodell för externa hårddiskar. Men när det finns externa SSD-lösningar så är det svårt att använda prestanda som ett bra argument för att en hårddisk ska vara ”premium”.

Så vad är det egentligen som är premium med den här produkten? Det finns egentligen bara tre saker, och det är designen, mjukvaran och tre års garanti. Den medföljande mjukvaran är givetvis trevlig att ha men för oss så spelar den mindre roll då det finns gratisprogram som gör i princip samma sak. Designen däremot är ett stort plus då Canvio Premium både känns och ser ”premium” ut. Det är också positivt att Toshiba skickat med en USB-A -> USB-C adapter. Det är ett enkelt sätt att göra produkten attraktiv för fler kunder.

Prestandamässigt så är det inga större överraskningar och disken puttrar på i ungefär 120 megabyte per sekund. Vi hade nog hoppats att det skulle gå lite fortare än så men det är ändå ett godkänt resultat. Med det sagt så är det nog ändå designen och garantitiden som gör att man skulle välja Canvio Premium över en annan extern hårddisk. Den är givetvis något dyrare, men vi tycker ändå att den är rimligt prissatt för vad man får.

Toshiba Canvio Premium 3TB

Fördelar

+ Metallchassit är av hög kvalité och känns premium
+ USB-A till USB-C adapter medföljer
+ Förhållandevis smidigt format

Nackdelar

– Långsam i jämförelse med extern SSD-lagring

Cirkapris

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid