Testresultat: IOMeter

Iometer är ett testverktyg som från början utvecklades av Intel men som på senare år istället har övergått till att bli ett helt öppet projekt. Vi använder Iometer för att testa hårddiskarna med en syntetisk belastning, både sekventiellt och slumpmässig, bland annat för att undersöka deras teoretiska maxhastigheter.

Sekventiell data

Den höga densiteten och den snabba rotationshastigheten gör att Toshiba N300 presterar mycket bra. Då 8TB modellen använder plattor med högre densitet så får den också något bättre prestanda än de andra två och blir den första HDD som vi testat som når 250 MB/s.

Slumpmässig data

Slumpmässig prestanda är inte något som hårddiskar överlag är särskilt bra på och är inte särskilt viktigt för en NAS-hårddisk. Det är dock lite skillnad mellan de olika modellerna är 4TB modellen är faktiskt snabbast av de tre. Det handlar dock om väldigt små skillnader.

Även när det gäller skrivning så är det väldigt små skillnader mellan de olika diskarna. Vi kan dock se att WDs Gold, red och blue är något snabbare än Toshibas N300.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid