Testresultat: Robocopy

Nästa test körs som ett komplement till IOMeter, och använder istället ett verktyg som finns inbyggt i Windows 10. Robocopy används för att detaljanalysera filöverföringar, och i vårt fall använder vi det för läsning, skrivning och kopiering av både mellanstora och stora filer.

Läsning

Precis som i IOMeter testerna så är det tydligt att det är sekventiell prestanda som står högst på N300 priolista. Särskilt 8TB modellen levererar imponerande hög prestanda oavsett om man jobbar med stora eller mellanstora filer. Med andra ord perfekt för en hårddisk som är dedikerad för lagring i en nätverksansluten lagringsenhet.

Skrivning

Stora skrivningar eller mer eller mindre en kopia av diagrammet för läsprestanda. N300 levererar bra resultat överlag. När det kommer till något mindre filer så är det faktiskt lite skillnad bland våra diskar. WD Black kniper första platsen medans de mindre N300 modellerna springer uppåt i listan. Fortfarande bra resultat överlag.

Kopiering

Om vi bara kopierar filer (skriver och läser samtidigt) så är det fortfarande WD Black som är snabbaste disken vi testat. N300 är dock inte långt efter och alla de tre testade diskarna ger respektabla resultat.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid