Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset

Redan vid förpackningen infinner sig en lustig känsla av rejält marknadsprat. Exempelvis har Turtle Beach tagit det här med varumärke lite för långt, Elite Pro är nämligen utrustad med bland annat ComforTec, Aerofit, ProSpecs, TruSpeak och NanoClear, inget som betyder något om det i grund och botten inte kan prestera, den enda funktionen värd att påpeka är ProSpecs vilket beskrivs längre fram i artikeln.

I förpackningen finns det du behöver för att komma igång, en mikrofon och en ljudkabel. Ljudkabeln är dock lite omständig då den termineras i en fyrpolig 3,5-millimeterskontakt och behöver en adapter för att fungera fullt ut med vanliga stationära datorer.

Design och komfort

Designen är mer subtil jämfört med andra modeller från tillverkaren och det är ganska smakfullt gjort med de orangea detaljerna mot den svarta plasten. Något som också överraskar är kvalitetskänslan, Elite Pro känns gediget och tåligt med ordentliga rörliga delar och gängor i metall.

Komforten är bra, riktigt bra för att vara Turtle Beach men det är en bra bit kvar till konkurrensen. Största problemet är vikten av allt som kan göra att det känns ganska tungt på huvudet efter ett tag. För att underlätta detta finns det bra justeringsmöjligheter för vart vikten ska ligga för att passa dig bäst. Genom att dra i reglagen på huvudbandet kan du förflytta tyngden från mer upp på toppen av huvudet eller mer tryck vid sidan om öronen.

Muffarna i sig är fyllda med en gelé och skumblandning som är mjuk och följsam. Även här finns justeringsmöjligheter för dig som har glasögon, på insidan av de avtagbara muffarna finns ett band som drar in en bit av kudden för att ge dina bågar mer plats (ProSpecs). Kombinationen av konstläder på insidan och utsidan av muffarna tillsammans med det spandex-liknande materialet mot huden är lyckad och ger en behaglig känsla.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid