Ljudkvalitet, mikrofon och funktion

På den här sidan gör vi en djupdykning i ljudbilden hos respektive komponent. Dels provlyssnar vi och analyserar ljudet du får i själva lurarna, och dels gör vi en testinspelning med den tillhörande mikrofonen.

Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset

Turtle Beach har alltid haft ett fullgott ljud i sina headset och det har aldrig varit något som varit uppenbart dåligt. Det samma gäller för Elite Pro, hela registret känns väl anpassat för syftet med ett balanserat ljud. Något som är tydligt är inriktningen på en något starkare övre register för att göra skott och fotsteg tydligare. Basen får ta ett steg tillbaka på grund av detta beslut men det finns ingen brist av det och det är fortfarande ett headset du kan lyssna på musik med utan problem.

Ljudbilden är något instängd, du får fortfarande en bra bild på vart ljuden kommer ifrån men det är en bra bit ifrån liknande headset i samma prisklass.

Mikrofonen presterar bra med tydlig röståtergivning ett relativt brusfritt ljud. Ett visst lågmält statiskt bakgrundsbrus uppstår.

Turtle Beach Elite Pro Tactical Audio Controller

Intrycken av Turtle Beach ljudkontroller är förvånansvärt positiva, det största hindret har varit den något tunna och långa medföljande mini-USB-kabeln som orsakade vissa störningar i vårt system. Bytte vi ut denna till en kortare försvann problemet direkt. När man väl har fått igång den med rätt inställningar är användandet klart tillfredsställande. Det är lätt att justera de olika parametrarna i stridens hetta så länge man kommer ihåg vilket reglage som gör vad.

Om du funderar på att skaffa en som ett ljudkort så måste du vara varse om att det kräver en fyrpolig 3,5-millimeterskontakt som ingång. Det finns en mikrofoningång som fungerar rakt av. Men just hörlursutgången måste vara av den fyrpoliga typen, något som kan lösas med en adapter.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid