Slutsats och omdöme

Turtle Beach Elite Pro är ett bra headset men som faller lite på ett par konstiga designbeslut. Först och främst är det ett headset uppenbart anpassat för att användas tillsammans med den separata ljudkontrollern, det ger överlägset den bästa upplevelsen. Men exmpelvis att att det inte ingår en adapter för att dela upp anslutningen till dubbla 3,5-millimeterskontakter är förbryllande. Vill man använda Elite Pro inkopplad till ett vanligt moderkort måste man skaffa en adapter som delar upp kontakten för att kunna använda mikrofonen.

Utöver detta är komforten mycket god och isolationen likaså, något som är värt att tänka på är den något märkbara vikten som kan kännas efter långa perioder av användning. På grund av materialen Turtle Beach har valt så har Elite Pro en gedigen konstruktion men med en hel del metall, bieffekten är högre vikt.

Slutsats

För sig själv måste priset dyka ner en bit till för att verkligen vara värt det, däremot har Elite Pro tillsammans med Tactical Audio Controllern ett mycket användbart syfte för e-sportsturneringar och liknande evenemang. Där är det en nästintill oslagbar kombination, om än med en väl tilltagen prislapp på över 3 000 kronor.

Rekommendation: För e-sportsturneringar

Turtle Beach Elite Pro
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Anslutning1 x 3,5 mm (4-polig)
TypSlutna, stereo
Fördelar
God komfort
Flexibel med extern kontroller
Mycket bra isolering
Nackdelar
Ingen 2x3,5mm-adapter
Dyr med Audio Controller
Bra att veta
Behöver 2 x 3,5 mm adapter för att fungera med dator. Bäst funktioner med Tactical Audio Controller.
Ljudkvalitet7
Mikrofon8
Komfort7
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
 

Vad innebär våra delbetyg? Klicka för mer info.
Ljudkvalitet
Detta betyget avser kvalitén på ljudet från hörlurarna. Betyg mellan 9-10 är den absoluta toppen och där de allra kräsnaste människorna kommer att dra på smilbanden.

Betyg 7-8 är bra presterande modeller som bara saknar det lilla extra för att nå upp till toppen. Betyg 5-6 Bör man fundera på andra alternativ då modellerna antingen siktar på en specifik signatur som inte fungerar bra eller helt enkelt presterar sämre än konkurrensen. Betyg under 5 bör verkligen inte hamna som ett alternativ inför inköp där produkten presterar undermåligt.

Mikrofon
Det här betyget avser hur bra mikrofonens ljudkvalité är, exempelvis hur tydlig du låter, om bakgrundsbrus existerar eller andra störningar uppstår. 9-10 är ett exemplariskt betyg och representerar din röst mycket bra.

Betyg 7-8 är bra mikrofoner som har något litet problem att påpeka som exempelvis väldigt svagt bakgrundsbrus men i övrigt bra ljud. Betyg 5-6 är mediokra mikrofoner som antingen brusar eller låter väldigt platt. Under 5 i betyg är mikrofoner som på ett eller annat sätt låter rakt av dåligt och bör undvikas.

Komfort
Betyget avser hur pass bra komfortnivån är och hur länge du kan tänkas sitta i sträck utan att uppleva något form av obehag. Betyg 9-10 är headset som du kan mer eller mindre använda dygnet runt utan att du kommer känna obehag av det.

Betyg 7-8 är komfort på den nivån att man sällan kommer ha besvär om ens någonsin med konstant användning. 5-6 börjar komforten lida lite med antagligen en för hög vikt eller lite sämre materialval. Under 5 i betyg lär man få besvär eller ont av användning redan efter en kort period, oftast uppenbara problem med konstruktionen.

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Medan årets CES-mässa inte innebar några markanta nyheter inom just headset så finns det mycket intressant på väg in i testlabbet. Framöver kommer vi bland annat kika närmare på Steelseries Arctis med dess uppdaterade design, Razer Man ’O War, Astro A50 Wireless och Kingston Hyperx Stinger. Håll utkik i guiden under de kommande veckorna!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid