Strömförbrukning

Första testet är ett för att se hur hög effekt som en SSD drar när den är i vila. Detta är kanske det absolut viktigaste av alla eftersom SSD-enheten spenderar majoriteten av tiden i vila. Om du ska ha en SSD i en laptop bör du titta på de enheterna som är högst upp här. De här testerna utfördes på vårt vanliga testsystem (desktop) med HIPM+DIPM (Host/Device Initiated Power Management) aktiverat. Det betyder att Device Sleep (devslp) inte är aktiverat då det endast fungerar på bärbara datorer.

WD Blue 3D är en energieffekt SSD, medans vårt exemplar av Sandisk Uldra 3D, inte alls är det. Vi har ställt frågan till WD/Sandisk för att försöka få svar, men det är uppenbart att man gjort något i den firmware som körs på Sandisk Ultra 3D. Vi är rätt säkra på att de enheter som finns ute i handeln har en nyare firmware och därmed ligger på samma nivå som WD Blue 3D.

WD Blue 3D ser ut att vara en av de mest energisnåla 1TB enhetena som vi testat. Det är tydligt att BICS drar mindre ström under belastning och det är positivt för alla inblandade. Det båda också gått inför framtiden.

Det är primärt vid skrivning som strömförbrukningen skiljer sig. Vi hoppas kunna testa Ultra 3D med en nyare firmware lite senare för att se om resultaten blir bättre.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Glaring_MistakeGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Postar min kommentar här då också. Ni säger att de större tillverkarna slutade försöka minska litografin på NAND efter 15nm men både Samsung och SK Hynix har väl utvecklat 14nm NAND? I Plextor S3C används 14nm TLC NAND från SK Hynix till exempel. Vet inte om någon SSD som använder sig av 14nm NAND från Samsung däremot. Vet ni vad BiCS använder sig av för litografi på ett ungefär? För åtminstone IMFTs 3D MLC NAND är på 16-20nm vilket kan förklara varför uthållighet inte ökade så mycket jämfört med deras 2D NAND. Eller hur många P/E cykler WD Blue 3D/SanDisk… Läs hela »