Microsoft lanserar idag sitt efterlängtade operativsystem Windows 7 och vi har tagit en djupdykning i vad som kan vara ett av de bästa Windows som utvecklats.

Även om hårdvara är det som ligger de flesta av oss och Er läsare närmast om hjärtat kommer man inte långt med en dator utan mjukvara, speciellt inte utan ett operativsystem. Microsoft har dominerat operativsystemsmarknaden totalt mer eller mindre sedan PC-marknaden föddes och man är än idag ohotad på operativsystemsmarknaden. Men faktum är att klimatet ändrats och det har ändrats ganska drastiskt.

Vi kommer i denna artikel kika närmare på Windows 7 som Microsoft lanserar idag och fokus kommer vara ur användarens synvinkel, men även sett från Microsofts sida och hur man tacklat PC-marknaden.

Microsoft har under alla år kommit undan med både det ena och det andra i form av buggar eller helt enkelt undermåliga applikationer, man har helt enkelt inte haft någon konkurrent att oroa sig för. Men bara på de senaste åren har det hänt en hel del och från att Microsoft började tappa greppet om webbläsarmarknaden har nu även deras Windows-operativsystem börjat se sig över axeln. Linux kommer starkare än någonsin där användarvänliga distributioner med Ubuntu i spetsen tagit sig in även på konsumentmarknaden.

Apple har börjat använda sig av x86-plattformen och på så sätt blivit allt mer lik en PC med sitt skräddarsydda operativsystem Mac OS X. Samtidigt har den nya mjukvarugiganten Google börjat bre ut sina tentakler över PC-marknaden med en stabil webbläsare (Google Chrome), ett populärt mobiltelefons operativsystem (Android) och nästa anhalt är nu ett fullfjädrat PC-operativsystem (Google Chrome OS), om än i en ganska annorlunda tappning än Windows.

Microsoft hoppas att Windows 7 är räddningen och det hela börjar egentligen med Windows Vista.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid