Windows 7 - Kärt barn har många namn

Är det något Microsoft inte direkt skött klanderfritt med Windows 7 så är det antalet utgåvor. Redan med Vista såg vi sex olika utgåvor av operativsystemet och Windows 7 håller facklan brinnande. Men efter massiv kritik under lanseringen av Windows Vista har man sett över sina utgåvor ordentligt och hur de presenteras för oss konsumenter.

Endast tre utgåvor kommer att finnas tillgängliga på konsumentmarknaden den 22 oktober och det är följande, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional och Windows 7 Ultimate. Retailutgåvorna skeppas i både 32-bit och 64-bit versioner utan extra kostnad.

Windows 7 utgåvor Pris
Windows 7 Ultimate Sve
Windows 7 Ultimate Sve (64-bit OEM)
Windows 7 Ultimate Sve (32-bit OEM)
Windows 7 Professional Sve
Windows 7 Professional Sve (64-bit OEM)
Windows 7 Professional Sve (32-bit OEM)
Windows 7 Home Premium Sve
Windows 7 Home Premium Sve (64-bit OEM)
Windows 7 Home Premium Sve (32-bit OEM)

För att göra det hela lite mer komplicerat för oss européer har Microsoft även lanserat sina N-utgåvor av Windows 7, vilka kommer utan webbläsare installerad, vilket man tvingats till efter dryga böter i miljardklassen från europeiska unionen där man dömts till brott mot konkurrenslagen.

Skillnaderna mellan de olika utgåvorna kan man enkelt hitta mer information om på Microsofts hemsida. Men för de som vill få full koll på de olika funktionerna i Microsofts utgåvor kan vi rekommendera WinsSuperSites jämförelse.

Kortfattat är Windows 7 Home Premium riktat mot vanliga svenssonanvändare och lär räcka till för de flesta. Professional höjer ribban med stöd för fjärrskrivbord, Windows XP Mode och säkerhetskopiering. Även om Windows 7 Professional säkerligen är tillräckligt för de flesta krävande användare finns även Ultimate för de som verkligen inte vill gå miste om någon funktionalitet.

De övriga tre utgåvorna som kommer att distribueras på företags och OEM-marknaden är Windows 7 Starter, Home Basic och Enterprise. De två förstnämna lär dyka upp i billigare datorsystem från Microsofts partners.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid