Utökad Aero-funktionalitet

Windows Aero har inte bara blivit finputsat rent grafiskt utan Microsoft har även lagt till en hel del extra funktionalitet där vi nyligen nämnde Aero Peak. Några andra nyheter är Aero Snap, Aero Shake och Aero Flip/Flip 3D. Snap är mycket användbart speciellt på stora monitorer där man genom att dra sina programfönster till sidorna av skärmen kan fästa de här så att de bara tar upp hälften av skrivbordsutrymmet. En bra funktion för dem som vill visa två dokument bredvid varandra.


Windows 7 Aero Snap.

Med Aero Shake tar man tag i en programlist och skakar så minimeras alla andra fönster, gör om proceduren och de övriga programfönstren återställs.

Microsoft har behållt sin tredimensionella fönsterfunktion, Aero Flip 3D, där man kan bläddra genom aktiva fönster i 3D. Men i Windows 7 har även den klassiska Alt+Tab funktionen fått sig ett lyft med lite trevliga transparenseffekter och bättre funktionalitet.


Windows 7 Aero Flip3D.

 


Windows 7 Aero Flip

Microsoft har gjort massvis med små förändringar i Windows 7 både i programutbud och funktionalitet men det är inget vi kommer kunna täcka i denna artikel så vi har valt att fokusera på de funktioner och förbättringar som undertecknad dragit mest nytta av sedan övergången till Windows 7 påbörjades för några månader sedan.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid