Slutledning

Tanken med denna Windows 7-artikel var att ge er läsare en mer personlig insyn i Microsofts nya operativsystem. Vi har varken tid eller möjlighet att gå igenom alla stora förändringar i Windows 7 men för dem som börjar använda operativsystemet kommer det inte dröja lång tid innan ni hittar era egna favoriter.

Prestandan i Windows 7 är sett till spel och applikationer i paritet med Windows XP och även om antalet fps sällan skiftar mer än marginellt är den upplevda rappheten i Windows 7 betydligt högre än hos föregångaren Vista. Till och med på en netbook med en 1,6GHz Atom processor och 1GB RAM är Windows 7 en fröjd att arbeta med. Det går snabbt att starta, det är lätt att göra sökningar och dessa går även riktigt snabbt med indexeringsfunktionen, inte behövligt för dem med SSD-enheter, samtidigt som man lyckats sammanföra grafiska effekter med funktionalitet på ett mycket bra sätt.

Windows 7 baseras på Windows Vista och visst finns det likheter men det går inte komma ifrån det faktum att Microsoft gjort förändringar mer eller mindre överallt och även om det kan kännas lite surt att uppgradera från Windows Vista är det ett byte man definitivt inte kommer att ångra.


Windows 7 Ultimate med ett av många udda skrivbords teman

Windows 7 gör det smidigare att jobba med en PC än vi varit med om tidigare. Satsningen på bibliotek och sammanflätade nätverksfunktioner med delning av dokument och fjärruppspelning av media är helt rätt i vår mening.

Det har ibland känts som ett nödvändigt ont att lägga pengar på ett operativsystem men med Windows 7 har Microsoft faktiskt lyckats ge Windows lite habegär och storheten med ”7:an” slår en som starkast när man sätter sig ner vid en PC med ett äldre operativsystem. Frustrationen kommer krypande ganske omgående och det enda problemet med Microsofts nya lansering är hur man ska ha råd att uppgradera alla sina datorer med Windows 7.

Även solen har givetvis sina fläckar men vi har svårt att komma ihåg senast ett Windows-operativsystem varit så välputsat.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid