Ljudkvalitet och GPS

När vi testade One X var vi riktigt nöjda med ljudkvaliteten. Det är därför trevligt att se att det mesta är kvar i 8X. Beats står som vanligt för både hårdvara och finjustering av mjukvara. En nyhet är att man har ökat spänningen på ljudutgången till 1,55 volt och 2,55 volt för hörlursuttaget vilket ska ge bättre ljudkvalitet, högre volym och även möjlighet att driva fristående högtalare. Vi kan intyga att volymen kan bli riktigt hög och går man över 20/30 gör det ont i öronen. Det går att använda 8X som en högtalare då volymen är tillräckligt hög, men om man spelar annat än akustisk musik blir diskanten för märkbar. När det kommer till att driva fristående högtalare märkte vi ett litet problem: Det är svårt att hitta högtalare som inte har en strömsladd och de man kan använda behöver inte den höga spänningen för att fungera.

Det är få som kan mäta sig med Beats när det kommer till ljud, men det finns heller inte så många aktörer på marknaden och konkurrenten Wolfson ger också riktigt bra ljud. Beats är som bäst när man lyssnar på musik med ordentlig bas eller när man vill bli döv, men i de flesta fall är skillnaden till Wolfson minimal vilket inte gör att Beats inte står ut tillräckligt för att vara en anledning till att köpa HTC 8X.

Men det finns mer än musik. Samtalskvaliteten på 8X är riktigt bra, mikrofonen gör ett bra jobb för att reducera brus och högtalaren ger ett klart och kraftfullt ljud. Det var länge sedan vi testade en telefon som presterat så bra i våra brustester, kanske är HTC 8X värd kronan eller i alla fall en delad förstaplats med Motorola RAZR.

Annons

HTX 8X har en riktigt bra GPS. GLONASS gör att vi får tillgång till fler satelliter vilket ger oss snabbare låsningstider och en mer korrekt placering. Vi kan tyvärr inte presentera en bild med våra andra telefoner då WP8 saknar Google Maps, men resultatet är i paritet med Galaxy SIII. När det kommer till att låsa placeringen har vi inte hittat någon telefon som klarar det lika snabbt som 8X. Det enda vi saknar för att ge den toppbetyg är fungerande kartor. Om Apple kunde använda sig av Google Maps under så lång tid borde även Microsoft kunna göra det. 

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Felix ByströmFossiÅååäääöööChristodarrenj Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

WP8 blir intressant för mig när det får mkv stöd.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Om 6-12 månader så är nog WP8 mer moget samt fler modeller kommit ut. Vad är egentligen vitsen med 4,3″ skärm när telefonen ändå är lika stor som en med 4,8″?

Saknade videogenomgång av telefon och mjukvara, gillar sånt 🙂

nILGot
Medlem
nILGot

Tror jag kommer överge Android vid nästa telefonbyte.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”nILGot”]Tror jag kommer överge Android vid nästa telefonbyte.[/quote]
Jag tror inte du blir besviken.
Har själv en Lumia 800 och är nöjd med telefonen, den har hög ”it just works”-faktor för de vardagliga funktionerna. Det finns dock alltid funktioner jag i bland saknar från Android.

”Vill använda telefonen som mediaspelare”
Om det gäller en musiksammling i MP3/WMA så är den nog minst lika bra som de flesta Android-telefoner (väldigt smidig integration av spelaren i OS). Om det gäller FLAC (som i mitt fall) så är man tvungen att konvertera för hand eller använda en dedikerad MP3-spelare.

Anton Karmehed
Admin

För mig personligen vad mediastödet en viktig del i telefoner tidigare. Men i takt med surfplattornas utbredning har det egentligen nästan tappat helt sitt värde för mig. Första reaktionen är ”nä jag kommer aldrig köpa en telefon som inte stödjer mkv”. Men när jag tänker efter så ser jag verkligen aldrig några filmklipp på telefonen längre, allt sånt sker på surfplattan eller en dator. En Note II kanske skulle vara aktuell att kolla på film med, men i övrigt är jag för kräsen av 7″+ även om det handlar om en enkel resa med buss/tåg eller vad det nu kan… Läs hela »

Trizi
Gäst
Trizi

Haha, på pixel density så har nhw tydligen fått tag på en iphone 45 (640×1136, 4″). Hur många iPhones finns det igentligen? 😀

darrenj
Medlem
darrenj

vi sa en Samsung SIII med Wp8 OS på nån intro av Samsung chefen. Mest intresserad av den!!!

Christo
Gäst
Christo

Vad är det med kartorna som gör att de ligger under ”nackdelar”? Har själv använt bing maps en del, och tycker de fungerar ungefär lika bra som googles.

Åååäääööö
Gäst
Åååäääööö

[quote name=”Felix Byström”]När vi har använt den har den haft svårt att hitta de platser vi sökt samt att det tar lång tid att få fram resvägen.Man kan heller inte rotera kartan. Det ärinte lika katastrofalt som med Apples variant men när vi har Google som en stor konkurrent anser vi det vara en nackdel att inte ha lika bra kartor.[/quote]Använder den inte Nokia maps och Nokia kör?För dom har fungerat riktigt bra i Nokia telefoner och googles kartor kommer inte i närheten av dom.Nokia har haft väldigt bra kartor och turn by turn navigering på svenska.Så har wp8 sämre… Läs hela »

Fossi
Gäst
Fossi

Tror inte det är upptill tillverkarna att bestämma om de inkluderar Nokia drive (kör) eller inte.

Den appen plus alla andra Nokia appar så bestämmer de nog om i Esbo.