Batteri och temperatur

Det är smått oroande att se ett batteri på 1800 milliamperetimmar när vi vet hur mycket en LCD-skärm kan dra. Då telefonen redan är över en centimeter tjock kan vi förstå att det inte finns mycket vilja att göra den ännu tjockare. Vi kommer inte kunna köra vårt tortyrtest då det för närvarande är Android exklusivt. Detta gör att vi inte heller kommer kunna göra vårt standardtemperaturtest, vi kommer istället loopa olika typer av benchmarks med full ljusstyrka i en timme och därefter mäta temperatur.

I vårt batteritest där vi loopar ett filmklipp med 50% ljusstyrka klarar sig HTC 8X i 7 timmar och 24 minuter vilket är fullt godkänt då detta är ett test som missgynnar LCD. Jämför vi med Xperia S får vi ett 20 procent bättre resultat trots att batteriet inte är mycket större. Vi har inte haft några problem med att batteriet tagit slut under vårt dagliga användande, och då har vi kört på högsta ljusstyrka trots att medium har varit tillräckligt. Det är fortfarande en dags aktivt användande som gäller men det är fullt möjligt att få ut både två och tre dagar om man använder telefonen sparsamt. Det går förmodligen att få ut mer batteritid om autojusteringen av ljusstyrkan blir lika välfungerande som i One-serien.

Vi skulle gärna vilja köra vårt tortyrtest för att se hur batteritiden blir när processorn och skärmen körs på max, men det testet är tyvärr Android-exklusivt. Vi har istället loopat andra benchmark med full ljusstyrka för att få ett snarlikt resultat och vi fick då ut 2 timmar och 27 minuter vilket placerar den i toppen bland telefoner som använder en Snapdragon S4 och LCD, det finns givetvis en liten felmarginal då vi använt andra tester. Efter att vi kört testet i 30 minuter mätte vi temperatur på sex punkter.

Test – Temperatur HTC 8X Optimus 4X HD Galaxy S3 HTC One S HTC One X Sony Xperia S
Medeltemperatur 39,7°C 39,3°C 36,1°C 39,8°C 46,0°C 34,1°C
Högsta temperatur 45,7°C 47,1°C 38,4°C 49,4°C 55,9°C 41,4°C

Det är en liten förbättring jämfört med One S och den är helt klart svalare vid normal användning då man knappt märker att den går upp i varv. Batteritiden och temperaturen är ytterliggare två områden som HTC 8X presterar bra och framförallt så är det dessa två man oftast märker som användare.

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Felix ByströmFossiÅååäääöööChristodarrenj Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

WP8 blir intressant för mig när det får mkv stöd.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Om 6-12 månader så är nog WP8 mer moget samt fler modeller kommit ut. Vad är egentligen vitsen med 4,3″ skärm när telefonen ändå är lika stor som en med 4,8″?

Saknade videogenomgång av telefon och mjukvara, gillar sånt 🙂

nILGot
Medlem
nILGot

Tror jag kommer överge Android vid nästa telefonbyte.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”nILGot”]Tror jag kommer överge Android vid nästa telefonbyte.[/quote]
Jag tror inte du blir besviken.
Har själv en Lumia 800 och är nöjd med telefonen, den har hög ”it just works”-faktor för de vardagliga funktionerna. Det finns dock alltid funktioner jag i bland saknar från Android.

”Vill använda telefonen som mediaspelare”
Om det gäller en musiksammling i MP3/WMA så är den nog minst lika bra som de flesta Android-telefoner (väldigt smidig integration av spelaren i OS). Om det gäller FLAC (som i mitt fall) så är man tvungen att konvertera för hand eller använda en dedikerad MP3-spelare.

Anton Karmehed
Admin

För mig personligen vad mediastödet en viktig del i telefoner tidigare. Men i takt med surfplattornas utbredning har det egentligen nästan tappat helt sitt värde för mig. Första reaktionen är ”nä jag kommer aldrig köpa en telefon som inte stödjer mkv”. Men när jag tänker efter så ser jag verkligen aldrig några filmklipp på telefonen längre, allt sånt sker på surfplattan eller en dator. En Note II kanske skulle vara aktuell att kolla på film med, men i övrigt är jag för kräsen av 7″+ även om det handlar om en enkel resa med buss/tåg eller vad det nu kan… Läs hela »

Trizi
Gäst
Trizi

Haha, på pixel density så har nhw tydligen fått tag på en iphone 45 (640×1136, 4″). Hur många iPhones finns det igentligen? 😀

darrenj
Medlem
darrenj

vi sa en Samsung SIII med Wp8 OS på nån intro av Samsung chefen. Mest intresserad av den!!!

Christo
Gäst
Christo

Vad är det med kartorna som gör att de ligger under ”nackdelar”? Har själv använt bing maps en del, och tycker de fungerar ungefär lika bra som googles.

Åååäääööö
Gäst
Åååäääööö

[quote name=”Felix Byström”]När vi har använt den har den haft svårt att hitta de platser vi sökt samt att det tar lång tid att få fram resvägen.Man kan heller inte rotera kartan. Det ärinte lika katastrofalt som med Apples variant men när vi har Google som en stor konkurrent anser vi det vara en nackdel att inte ha lika bra kartor.[/quote]Använder den inte Nokia maps och Nokia kör?För dom har fungerat riktigt bra i Nokia telefoner och googles kartor kommer inte i närheten av dom.Nokia har haft väldigt bra kartor och turn by turn navigering på svenska.Så har wp8 sämre… Läs hela »

Fossi
Gäst
Fossi

Tror inte det är upptill tillverkarna att bestämma om de inkluderar Nokia drive (kör) eller inte.

Den appen plus alla andra Nokia appar så bestämmer de nog om i Esbo.