För att utöka räckvidden på ditt Wifi är accesspunkter ett bra val. I andra delen av vår UniFi-artikelserie visar vi hur du installerar dessa stilrena modeller.

För att utöka räckvidden på ditt Wifi är accesspunkter ett bra val. I andra delen av vår UniFi-artikelserie visar vi hur du installerar snygga och möbleringsvänliga modeller i nätverket.

Produkter och termer vi använt i denna artikel
Controller started

 • Controller
  Mjukvara som styr accesspunkterna, installeras oftast på din egen dator eller ett dedikerat system som en strömsnål minidator. Stödjer flera olika operativsystem.
 • Router
  Den enhet som övervakar ditt nätverk, fördelar IP-adresser asus_routertill enheter och ser till att du får maximal prestanda från din internetuppkoppling och ditt trådade internet. Oftast aggressiv design med externa antenner som levererar hög prestanda men pga detta sällan placeras öppet synligt i hemmet trots att fri sikt är det optimala för wifi-nät.
 • Accesspunkter
  UniFis accesspunkt(UAP-AC-Pro)Accesspunkten låter dina enheter ansluta mot nätverket. Styrs centralt med hjälp av controller eller individuellt. Oavsett vilket så kan de styras från valfri dator eller mobil/surfplatta.
 • PoE (Power over Ethernet)
  Enheten drivs av ström via nätverkskabeln och kräver ingen extra strömförsörjning.

  Detta är den adapter som ger din acceksspunkt ström via nätversabeln oavsett vilken utrustning du har hemma.
  Detta är den adapter som ger din acceksspunkt ström via nätversabeln oavsett vilken utrustning du har hemma.

   

 • dBm (decibel-milliwatts är mätvärdet för signalstyrka för din enhet mot accesspunkten )
  Detta värde anger hur stark signal din anslutna enhet har mot den trådlösa mottagaren. tillåtet värde är från -10 dBm till -100 dBm 

Montering

Accesspunkten kan ligga på golvet, monteras på väggen eller i taket. Det är en smaksak vilket man tycker är snyggast men för maximal räckvidd rekommenderas att accesspunkten monteras i taket. Allt du behöver förutom nätverkskablar skickas med accesspunkten. Ubiquiti rekommenderar att du sätter accesspunkten minst 60 cm från kanten på taket/väggen.

Monteringsplatta och konsol monteras med 4 skruvar och sedan sätts accesspunkten på plats utan verktyg efter att nätverkskabeln är inkopplad i enheten. Den andra änden av nätverkskabeln kopplas in till POE på adaptern och i porten märkt LAN ska det sitta en nätverkskabel som kopplas till din router. Adaptern behöver även ström från ett vägguttag.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid