Hur öppnar jag UEFI på MSI:s moderkort? I den här artikeln ger vi en snabb genomgång av hur du gör och vad du bör tänka på.

Det finns mer än ett sätt att komma åt UEFI på MSI:s moderkort. Här nedanför listar vi de två vanligaste sätten, som bör fungera på mer eller mindre alla nyare moderkort från MSI, från cirka 2010 och framåt:

Manuellt

  1. Starta om datorn, eller starta den om den redan är avstängd.
  2. Tryck på Delete (Del) när UEFI-startskärmen syns. Du kan behöva trycka flera gånger för att vara säker på att datorn registrerar tangenttryckningen.

Om din tangenttryckning inte registreras i tid för att komma åt UEFI kan undersöka om du har kopplat tangentbordet till en USB 3.0- eller 3.1-port. I så fall, testa att byta USB-port till en USB 2.0, som vanligtvis är svarta istället för blå.

Ett annat tips är att först stänga av datorn helt och sedan starta den manuellt innan du trycker ner Delete, istället för att starta om datorn från Windows.

Från Windows

  1. Tryck på Startknappen i Windows och välj eller sök efter Inställningar (det vill säga inte kontrollpanelen).
  2. Klicka på Uppdateringar och säkerhet.
  3. Klicka på Återställning.
  4. Under ”Avancerad uppstart”, klicka på ”Starta om nu”.
  5. Datorn kommer starta om och visa Windows återställningsmeny. Klicka på ”Felsökning” och sedan UEFI-inställningar. Klicka sedan på ”Starta om”, så kommer datorn starta om direkt in i UEFI.

Test: Z170 vs Z270 – Fem gamingmoderkort från Asus, Gigabyte och MSI

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid