Hittar du serier eller filmer du vet att du inte tittat på i din ”Fortsätt titta som…”-lista på Netflix? Risken finns att du har blivit hackad. Det är dock lätt att ta reda på vilka enheter ditt konto används på och när.

Rädslan att bli hackad är nog något många som många lever med. Säkra lösenord och tvåstegsautentisering hjälper mycket när det kommer till att hålla dina konton säkra. Det är dock inte helt omöjligt att ta sig förbi sådana säkerhetslösningar. Misstänker du att ditt Netflix-konto blivit hackat finns det dock en enkelt sätt att kolla om det är någon som använt ditt konto utan lov.

Håll koll på ditt Netflix

När du är inloggad på Netflix går du in på ”Ditt konto” som du kan hitta längst upp till höger på tjänstens startsida vare sig du använder en webbläsare eller smartphone. Därefter letar du rätt på avdelningen ”Säkerhet och sekretess” bland inställningarna och väljer ”Hantera åtkomst och enheter”.

Här inne ser du en lista de enheter som använts för att kolla på Netflix via ditt konto. Ovanstående bild visar vår telefon, PC, Chromecast och aktiviteten för en familjemedlem vi dolt för denna artikel. Skulle den fjärde enheten vara en vi är osäkra på kan vi alltid kontakta familjemedlemmen. Skulle kontot endast användas av oss hade det däremot varit enkelt att fastställa att vi med stor sannolikhet blivit hackade.

Från denna meny kan du välja att logga ut specifika enheter. Sedan är det dags att byta lösenord om du är säker på att du blivit hackad eller om någon du inte längre vill ska ha tillgång till ditt konto fortfarande använder det.

Kasta ut alla enheter från ditt Netflix

Går du tillbaka till ”Ditt konto” finns det även valet att logga ut samtliga enheter kopplade till ditt konto. Något som förmodligen skulle leda till en del irritation om du medvetet delar ditt konto med andra i hushållet men det kan vara bra för att kasta ut obehöriga användare i ett svep.

Än en gång vill vi påpeka att en rensning av inloggade enheter bara är en början på att ta tillbaka ditt Netflix-konto om du skulle råka bli hackad. Ett nytt lösenord du inte använder någon annanstans, ett kopplat telefonnummer för återställning och en virussökning på din dator är ytterligare steg som bör genomföras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid