Har du någonsin ”råkat” trycka på en serie eller film på Netflix för att sedan bli rädd för vad andra ska tycka om det du tittar på? Eller har du kanske kollat vidare på en serie du och din bättre hälft kommit överens om att endast se på tillsammans? Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att sopa igen dina spår på!

Får du upp rekommendationer på Netflix baserade på något du kollade på för längesen men idag skäms över går det att ordna med några enkla steg. Netflix algoritmer för vad som rekommenderas till användare baseras helt enkelt på vad man tittat på tidigare och/eller klickat i att man tycker om.

Det kan dock vara så att man kanske har tittat på något man av någon anledning skäms över. Eller något man av någon annan anledning inte vill att någon annan ska få reda på att man sett. Visningshistoriken på Netflix är dock extremt enkel att radera och nu ska vi gå igenom stegen.

Radera din Netflix-historik

Skäms du över att ha kollat på realityserier? Ingen panik, det är lätt att gömma!

Först och främst går du till fliken ”Ditt konto” som går att hitta i det övre högra hörnet om du använder Netflix via en webbläsare. Nästa steg är att välja den profil du vill redigera visningshistoriken för och sedan väljer du ”Visa” bredvid ”Streamingaktivitet”.

Här inne ser du en lista över de 20 titlar du tittar på senast. Vill du plocka bort en eller flera av dessa klickar du helt enkelt på cirkeln med en snedstreck genom sig som syns bredvid valet ”Rapportera ett problem” för den titel du vill ta bort från din historik.

Nu kommer det upp ett meddelande som säger att titeln inom 24 timmar sluta visas som en titel du tittat på. Meddelandet bekräftar även att rekommendationer som dyker upp på Netflix startsida inte längre kommer baseras på den borttagna titeln. Förutsatt att du inte tittar på den igen det vill säga.

Inom 24 timmar kommer titeln alltså att försvinna från din visningshistorik. Detta inkluderar även Netflix startsida och listan ”Fortsätt titta som…” där de senaste serierna eller filmerna du tittar på står listade.

Inga realityserier kvar bland listan av situationskomedier och advokatdraman.

Nu vet du exakt hur du kan få din visningshistorik att se ut som du vill. Borta är dagarna då man skämdes över sin startsida på Netflix eller oroade sig för att bli ertappad med att ha kollat på något man lovat att inte se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid