Testresultat: NHSB - Virtualization

Det sista NHSB-testet är det vi kallar Virtualization. Det här är det överlägset tyngsta testet som vi har i vår testsvit och billigare enheter tappar ofta luften totalt. Det här testet är inspelat på en Hyper-V server som kör totalt 6 stycken virtuella maskiner som dessutom har lite för lite RAM (vilket gör att en del måste cachas till disk istället, vilket ökar belastningen).

Det här är också det test som har överlägset högst QD, vilket borde gynna NVMe-enheter och enterprise-enheter. NHSB-Virtualization skriver 166 GB och läser 181 GB.

Nu börjar det likna något. NX500:s extra DRAM och extra OP ger den en rejäl knuff och springer om allt utom Intels 750. Inte ens Samsung 960 Pro hänger med. Att Intel 750 fortfarande är i topp är inte så konstigt eftersom Intels kontroller har mycket mer parallell kraft att arbeta med. Här ser vi dock att båda NX500 och KC1000 presterar mycket bra.

Det är också en tydlig skillnad mellan enheterna i dessa diagram. Båda har ungefär samma maximala latens men det är stor skillnad på antalet IO över 10 ms och ännu större skillnad på medellatens. Då NC500 har med overprovisioning så krävs inte lika många ”read-write-delete-write” operationer som annars behövs.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Glaring_MistakeGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Phison S10 har BCH ECC och som i Trion 150 används med 15nm 2D TLC NAND så det är redan någonting som har gjorts. Om SmartECC så säger Phison detta: ”SmartECC™ ECC Correction Scheme implements multiple levels of ECC correction to not only provide the basic ECC engine capability that NAND flash requires, but also extends the NAND durability with the additional of the RAID ECC Parity on the latest SSD controller offering. Multi-Level ECC scheme can be summarized as follows: Level 1 – Read Retry Level 2 – Standard BCH ECC Parity in page spare area Level 3 –… Läs hela »