Heaton gör entré i Mästarnas Mästare och öppnar inte bara upp Svenssons ögon för E-sportare. Han fångar även publikens hjärta med sitt eget framgångsrecept.

OBS. Följande text kommer att innehålla spoilers och jag rekommenderar dig starkt att se avsnitt 1 av Mästarnas Mästare innan du läser hela krönikan.

– Detta är lätt min favoritgren!, Emil ”HeatoN” Christensen, Mästarnas Mästare 2017.

Jag skriver Heatons favorituttryck med ett garv och det är ju omöjligt att inte smittas av Emil Christensens närmast idiotiskt positiva inställning. CS-legendaren, med sin pansarvagn till kropp, drar fram konkreta argument till varför han och hans lag kommer att vinna första tävlingsmomentet i Mästarnas Mästare. En gren där det kort och gott handlar om att vara så lätt och uthållig som möjligt. Entusiasmen och den positiva energin fullkomligen glöder i ögonen på Heaton.

Resultatet blir en sistaplats för Emil och förlust för herrlaget i tävlingsmomentet. En ödmjuk Emil tar på sig förlusten och får sedan höra att nästa gren är en hinderbana.

Löpning. Ta sig över hinder. I 37 graders värme. Det är en ungefär lika passande gren för Emil som att OS-brottaren Martin Lidberg skulle sättas framför CS-skärmen. En normalt funtad människa hade fått gamnacke, förvandlats till en hängbjörk och svurit över en sabla jävla otur med tävlingsgrenarna. Men detta är Heaton.

– Det är ju min favoritgren! Helt underbart! Wow!, utbrister Emil sekunder efter att tävlingen presenterats.

Alla, ALLA, förstår att detta verkligen inte är Emils bästa gren. Förutom Emil själv då vill säga.

Såhär låter det hela programmet igenom, där en trots allt ödmjuk och skämtsam Heaton utmålar sig själv till favorit i alla lägen. Medan andra troligtvis hade låtit arroganta och dryga om de fört samma jargong går det inte att värja sig mot Emils smittsamt positiva attityd. Man kan tolka det som en ploj, trollning av motståndare eller som att han helt enkelt inte har någon verklighetsförankring. Bistra bakåtsträvare vet vad jag menar.

Bistra bakåtsträvare vet vad jag menar.

Sanningen tror jag snarare är att detta är en stor del i Emils framgångsrecept och du, jag – ja de flesta runtomkring oss borde ta till sig av vad Emil faktiskt säger.

Är halva glaset tomt eller är det faktiskt rent av fullt?

De flesta av oss är tyvärr alldeles för ”bra” på att sätta upp mentala hinder för oss själva. Istället för att tänka, fan jag kommer att fixa det där – jag kommer att vinna! Så väljer man att redan innan man startat loppet acceptera sin förlust och börja fila på passande ursäkter. Tro mig, jag har gjort det själv oberäkneliga gånger. Så förutom att underhållas av Emil i rutan tycker jag att du, oavsett bakgrund eller åsikter om E-sport, ska tänka både en och två gånger över hur du hanterar utmaningar. Vare sig om det är i skolan, på fritiden, jobbet eller i livet generellt. Om du verkligen går in med inställningen att du inte bara vill, utan SKA, vinna och lyckas kan jag garantera dig att du kommer lyckas betydligt oftare än om du mentalt gett upp på förhand.

Samtidigt som Emil tydligt visar att man inte vinner allt bara på inställning så är det ändå ödets ironi, eller kanske livets karma, att CS-legendaren fortfarande står i ledning efter första programmet i Mästarnas Mästare. Emil påpekar under programmet att hårt jobb, den andra viktiga delen i Heatons framgångar, alltid slår talang. Men ibland kan det vara skönt med lite överambitiösa motståndare och ren bonnatur.

Vi får se hur långt Heaton hänger kvar i Mästarnas Mästare men jag tycker Emil vann på karismatisk knockout i första avsnittet. Samtidigt som att han gav oss alla något att tänka på med sin ”jag kan bestiga berg i bara kallingar och ögonbindel”-inställning. Något kanske Martin Lidberg har lite svårare att smälta just nu efter en verbal HeatoN-spray rakt i fejjan.

– Poängssytemen finns ju av en anledning, bäste man ligger först. Det är därför du ligger sist Martin.

Se första avsnittet av Mästarnas Mästare på SVT Play

Intervju: HeatoN snackar möss, esport och käkar bullar

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JBS0urcerr0RAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Riktigt skoj att han är med! 😀

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Grym krönika! Jag tror dock man påverkas mycket av om man är i en uppåtfas eller nedåtfas i livet, och sånt kant pågå i åratal innan det vänder, eller rent utav skifta från timme till timme. Personligen har jag ådragit mig en del allvarliga hälsoproblem som när dom gör sig påminda, lägger en fin undergångskänsla i magen. Därför kan jag diffa ganska rejält tex på min arbetsplats. När chefen kommer in och lägger dubbel arbetsbelastning på oss ena veckan så får man världens kämpar glöd och taggar arbetskamraterna, typ ”Nu jävlar ska vi visa cheferna varför dom anställde vårt team!… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Tråkigt med hans sorti, men han har all heder i behåll, om inte ÄN MER!