Alienware visar 55 tums OLED-skärm för gaming – 4K, 120 Hz och HDR-stöd

4

Högspecificerade OLED-baserade bildskärmar för gaming kan inom kort bli vardagsmat på marknaden, i alla fall om Alienware och deras prototypskärm som visades upp under CES 2019 får bestämma.

Trots att skärmtypen har fått mycket respekt hos bildskärmsentusiaster har OLED inte lyckats vinna över de vanligare LCD-baserade bildskärmsmodellerna hos gamers. Detta då utbudet av OLED-skärmar som kan mäta sig med LCD-skärmar när det kommer till gamingrelaterade specifikationer som uppdateringsfrekvenser är en knaper historia.

Detta hoppas Alienware kunna ändra på med sin prototypskärm som visades upp under CES 2019. Modellen som visades upp är som tidigare nämnt OLED-baserad, den kommer med en 4K-upplösning, uppdateringsfrekvens på 120 hertz och en responstid på 0,5 millisekunder.

Detta sätter uppdateringsfrekvensen på samma nivå som många LCD-baserade gamingskärmar och responstiden är dubbelt som snabb som de flesta TN-paneler som idag finns på marknaden.

Alienware har valt att hålla sig till en skärmstorlek på ”endast” 55 tum. Tillverkarens resonemang bakom att man inte valt att gå upp mot Nvidias BFGD-skärmar sett till ren storlek är att Alienware hoppas hitta flera platser i ett hem där deras skärm passar. En intressant tanke då skärmar i samma storleksklass som Alienwares prototyp inte direkt är standard i de flesta datorhörnor.

Slutprodukten som baseras på denna prototyp kommer att utrustas med stöd för adaptiv uppdateringsfrekvens. Huruvida detta blir AMD:s Freesync 2 eller Nvidias G-Sync är i dagsläget inte spikat. Även prislappen som denna mastodont till gamingskärm kommer att skeppas med är inte heller bekräftat. Alienware kan däremot bekräfta att skärmen inte bara är en prototyp utan den kommer att hitta sin väg till butikshyllor i sin slutgiltiga form någon gång under årets andra halva.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JackbobFonzieBulldogMorkulJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Kom ner på jorden NHW! Det ni håller på med, att recensera värsting-TV/Monitorer, är säkerligen endast relevant för en ytterst begränsad skara läsare. Försök istället hitta RIMLIGA produkter, värstingarna kan nämnas i marginalen. Men jag förstår, att när man ränner runt på mässgolvet i LV, då är det roligare att kolla in det extravaganta. Det är åtminstone min personliga åsikt, fler får gärna yttra sig om saken.

Jackbob
Medlem
Jackbob

Nu är det ju så att dom befinner sig på en mässa där företagen anstränger sig till max för att ställa ut mer eller mindre endast de fläskigaste prylarna de har. Så att det blir dessa som ligger i fokus är ju självklart. Sen är jag fullständigt övertygad om att den alldagliga NHW läsaren mer än gärna läser om maxade prylar. Det är ju trots allt ny teknik som är intresserant oftast och det är även den tekniken som sedan blir till helt vanlig svensson teknik senare. Fullt rimligt att dom skriver ihop en liten artikel om dessa produkter vid… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Läste att denna även ska komma i mindre varianter och släpper de denna skärm som 30″ eller mindre så kommer jag vara en av de som står först i kön. Har ju en DELL amoled sedan tidigare men den kommen nog inte orka så många år till.

FonzieBulldog
Gäst
FonzieBulldog

Har redan en 32″ spelskärm och det får räcka. Tyvärr är den testade skärmen utom räckhåll för många rent prismässigt.