Huawei presenterade som väntat sin nya monstertelefon Ascend Mate under CES 2013. Med en 6,1 tum stor LCD-skärm är det numera marknadens största smartphone och med en fyrkärnig processor på 1,5 gigahertz är det heller ingen koloss på lerfötter utan potentiellt en ganska rapp telefon.

Huawei Ascend Mate är inte redo för lansering ännu och det var något vi kunde konstatera under vår handpåläggning i Las Vegas. Telefonens Android-implementering är ännu inte hundraprocentig och vi hade en del klagomål på flytet i mjukvaran som Huawei menade handlar finslipningar i mjukvaran fram till lanseringen i början på andra kvartalet.

Det bokstavligt talat stora dragplåstret i Ascend Mate är telefonens skärm på hela 6,1 tum vilket får till och med Samsung Galaxy Note II att se ganska ynklig ut i jämförelse. Noterbart är att Huawei trots allt hållt fast vid en upplösning på 720 x 1 280 pixlar, vilket vi kan finna ganska märkligt med tanke på att företaget samtidigt lanserar Ascend D2 med en 5 tums skärm och 1080p-upplösning. Med det sagt ska vi säga att skärmen trots allt kändes skarp och trevlig att titta på, även om vi avvaktar med djupare omdöme kring detta.

Annons

Detta är en enormt stor telefon som likaväl kunde marknadsförts som en mindre surfplatta. Även om det är svårt och ofta omöjligt att hantera Ascend Mate med endast en hand har Huawei lyckats väl med att trimma vikten och ge telefonen en bra känsla i handen.

Under skärmen sitter en fyrkärnig Hi-Silicon K3V2 processor som utvecklats av Huawei själva med en ARM-licens i ryggen. Klockfrekvensen ligger på 1,5 gigahertz och processorn paras med 2 gigabyte interminne.

Vilket pris Huawei Ascend Mate får är ännu oklart, men gissningsvis blir även det ganska väl tilltaget med tanke på skärmstorleken.

specsmate


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid