NordicHardware är på plats på CES 2013 i Las Vegas, där Nvidia nu har presenterat ett projekt kallat Shield, en Androidbaserad bärbar spelkonsol med bland annat 5 tums högupplöst pekskärm, HDMI, funktion för att strömma spel från PC och med den nyligen utannnonserade Tegra 4 under huven.

Bärbara spelkonsoler med Android och ARM-processorer har på sistone frekvent varit på tapeten både som rykten och officiella uttalanden från allehanda tillverkare. Under CES 2013 passar Nvidia på att utannonsera sin egen lösning, Project Shield, som för närvarande är i betastadiet. Det bjuds på bland annat HDMI, trådlöst nätverk som kan användas för att strömma spel från en dator, en SD-kortplats, och såklart den inbyggda pekskärmen på 5 tum med upplösningen 1280 x 720 pixlar.

Operativsystemet är Android Jelly Bean som åtminstone i nuläget använder sig av Googles standardinterface, det vill säga utan ett av tillverkaren definierat tema. Själva konsolen, i form av en kontroll, har en passform som påminner om handkontrollen till Xbox 360 och med en layout snarlik den hos Sonys Dualshock-kontroller. Project Shield beräknas lanseras under andra kvartalet i år, men ett officiellt datum finns ännu inte.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
mhult-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Ser faktiskt riktigt intressant ut måste jag säga. Har inte vart något fan av de lösningar som nevidia kommit ut med, men just den här pryler ser intressant ut. Just det faktumt att man via denna kan streama saker till sin TV tycker jag är sjukt intressant! Och sen priset då förståss. vad kommer kalaset att kosta?

Mattias
Medlem
Mattias

Har konsolen en passform? Ska den monteras ihop med något annat? Ska man klä på sig den?