Qualcomm presenterade sin nya kraftfulla Snapdragon 800 processor under CES 2013 och kretsen var väl representerad i företagets monter. Där man visade prestandan i de fyra 2,3 gigahertz Krait-kärnorna och den riktigt kraftfulla Adreno 330 grafikkretsen.

Qualcomm hade med sin Snapdragon S4 Pro en av de kraftfullaste systemprocessorerna på marknaden. Med lanseringen av Snapdragon 800 tar kretstillverkaren ett hårdare grepp om smartphone och surfplattsmarknaden. De fyra CPU-kärnorna baseras på en finslipad version av Qualcomms Krait-arkitektur och med sina rejält tilltagna klockfrekvenser ska vi få upp till 75 procent högre prestanda med Snapdragon 800.

Den integrerade grafikdelen Adreno 330 ska erbjuda dubbelt så hög beräkningskraft som föregångaren Adreno 320, en grafikkrets som redan var en av de kraftfullaste på marknaden.

Den ökade prestandan gör det möjligt för Snapdragon 800 att bland annat spela in och spela upp material i UltraHD-upplösning (4 096 x 2 304 pixlar) samt att vi finner stöd för DTS-HD och Dolby Digital Plus med 7.1 ljud. Andra trevliga funktioner är stöd för 4G LTE Cat 4 med mobilhastigheter på upp till 150 megabit per sekund, samt 802.11ac för Wifi-hastigheter på maximalt 1 gigabit per sekund.

Qualcomm Snapdragon 800 väntas dyka upp i enheter framåt mitten av 2013.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Nu har jag bara sätt MSM8974, vilket är en pre-production ex av Snapdragon 800. Man kan inte dra slutsatser på hur slutprodukten kommer att vara i genom att bedöma pre-production exemplar men om de fortsätter att hålla de förbrukningssiffrorna så kommer detta bli ett SoC som kommer bli svårt att slå. Även om det är ett ARM SoC så håller sig Qualcomm inte riktigt till original specifikationerna utan de har hittat en design som är betydligt energisnålare.