Sony hade inte så fasligt mycket telefonnyheter att visa upp på MWC2013 men deras ny supertunna surfplatta Tablet Z fångade snabbt vårt intresse. Den 10,1 tum stora surfplattan får en fullhd-upplösning i en profil på endast 6,9 millimeter och en vikt på under 500 gram.

Sony Xperia Tablet Z är på flera sätt lik sin namne på smartphone-marknaden, Xperia Z. Surfplattan har en liknande design med tunnt och något kantigt formspråk, en skarp och högupplöst 1080p-skärm samt certifiering för vatten- och dammtålighet (IP57). Surfplattan väger endast 495 gram och har en profil på blott 6,9 millimeter, något som ger viss begränsning i batterikapacitet. Även om vi fortsatt är lite frågande till batteritiden i plattan lovar Sony att man har flera nya tekniker för att optimera batteritiden i plattan trots ett relativt litet batteri.

Surfplattan kommer att lanseras under andra kvartalet med en ännu ej specificerad prislapp.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedTripptrapptrullMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Ip57 innebär att plattan ska klara att ligga i en meter djupt vatten i 30 minuter.

Äntligen!! Fan va jag har längtat efter en platta man kan ta med sig i badkaret. Nu är det bara invänta priset men antagligen kommer jag köpa en så länge det inte handlar om hutlösa priser.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Anton, du går från klarhet till klarhet. Bra inslag.