Vi möter upp med tyska Be Quiet på Computex i Taipei och tar en närmare titt på två nya produkter. Dels får vi se den nya kylaren Shadow Rock Slim med tunnare profil, och dels det nya nätaggregatet Power Zone som blir företagets första helt modulära modell.

Som namnet antyder är Be Quiets mantra låg ljudnivå, något man vill bibehålla med Shadow Rock Slim. Kylaren är av tornvariant och har en betydligt tunnare profil än företagets annars väl tilltagna kylare. Man har även implementerat en ny kylarbas med en konvex välslipad yta som ska effektivisera värmeledningen till de fyra värmerören. Man har även passat på att byta till en ny fästanordning som ska vara betydligt enklare att handskas med än tidigare varianter. Det medföljer en fläkt och clips för att montera en extra om man så önskar.

När vi sedan kilar vidare till nätaggregaten så fångar Power Zone vår uppmärksamhet. Det rör sig om Be Quiets första nätaggregat som är helt modulärt, det vill säga att samtliga kablar inklusive 24-pinskabeln kan kopplas loss från nätdelen, och som använder sig av en enda 12V-bana. Dessutom har modellen bestyckats med en inbyggd fläktkontroller, som ger ström åt systemets fläktar även några minuter efter att datorn stängts av för efterkylning. Be Quiet utlovar att Power Zone inte ska höras alls under drift, inte ens under tung belastning.

Med Power Zone kommer Be Quiet även introducera möjligheten att köpa extrakablar av olika längder och med olika färger av nylonsleeve, vilket kommer sprida sig även till andra modulära nätaggregat från tillverkaren.

Power Zone-serien lanseras i september och priset kommer börja på strax under 1000 kronor och öka med effekt. För den som är intresserad av kylaren Shadow Rock Slim dröjer lanseringen till november, då med ett riktpris på 39 dollar, vilket kan komma att bli 3-400 kronor inklusive moms här i norden.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid