Intels nylanserade Haswell-processorer står i fokus för flera tillverkare på Computex, och Gigabyte passar på att visa upp sina nya bärbara implementationer. På menyn finns tunna speldatorer i olika storlekar, varav en modell med möjlighet till hela fyra lagringsplatser.

Först vrider och vänder vi lite på P34G, en 14-tumsmodell med en mobil Intel Core i7 under huven och Nvidia GTX 760M med 2 gigabyte dedikerat minne som står för grafiken. För lagring finns det en traditionell 2,5-tumsplats samt en mSATA-plats. Datorn är designad för att vara tunn och lätt med sin vikt på 1,7 kilo och är byggd delvis i aluminium och dels i plast.

IMG_4620

Bredvid denna fann vi P35K, 15-tumsmodellen ur samma serie som P34G. Modellen har samma övergripande design i metall och plast med tunn profil, och medan vi inte har en exakt siffra på vikten verkar den ligga strax under 2 kilo. Även här gäller en fjärde generationens Intel Core i7, dock tillsammans med det lite kraftfullare grafikkortet GTX 765M. Särskilt intressant är lagringen, då användaren utöver den traditionella 2,5-tumsplatsen även kan installera två mSATA-enheter på upp till 512 gigabyte per enhet och byta ut den optiska enheten mot ytterligare en lagringsenhet.

Annons

Vi har ännu varken pris eller lanseringsdatum för P34G, men P35K har ett instegspris på 1299 dollar som kan komma att bli omkring 11000 kronor i sverige.

Relaterade nyheter:


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid